Formula matematică pentru omul de zăpadă perfect INFOGRAFIC VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un matematician britanic a conceput o formulă cu ajutorul căreia poate fi construit omul de zăpadă ideal, susţinând că, dacă paşii sunt respectaţi întocmai, varianta va fi cu mult mai bună chiar decât celebrul Olaf din „Frozen“.

James Hind, un profesor de la Universitatea Nottingham Trent din Marea Britanie, a gândit o formulă matematică pe care iubitorii anotimpului rece o pot folosi pentru a realiza omul de zăpadă ideal. Matematicianul a fost ambiţionat de un studiu care a relevat că 92% dintre britanici sunt entuziasmaţi când vine vorba de construirea unui om de zăpadă, însă 87% dintre aceştia nu au deloc încredere în aptitudinile de a duce la bun sfârşit această sarcină dificilă şi, de cele mai multe ori, sunt dezamăgiţi de rezultat.

Deşi la prima vedere formula lui Hind pare a fi un amestec neînţeles de cifre şi simboluri matematice în forma unui om de zăpadă, acesta susţine că, dacă nu vă abateţi de la plan, nu aveţi niciun motiv să vă lamentaţi că aţi făcut din nou un om de zăpadă nereuşit.

„Există opinii diferite despre cum ar trebui să arate omul de zăpadă perfect, însă calculele mele stabilesc planul definitiv pentru omul de zăpadă ideal din punct de vedere matematic“, a declarat James Hind.

image

Trebuie „să poarte“ doar trei accesorii

Variabilele indică inclusiv înălţimea, numărul bulgărilor de zăpadă şi diametrul acestora pentru ca omul de zăpadă să fie cât mai armonios, calitatea zăpezii, temperatura optimă pentru a nu se topi înainte de a-l fi terminat, dar şi accesoriile pe care acesta trebuie să le poarte, scrie usatoday.com.

Potrivit calculelor, omul de zăpadă ar trebui să aibă o înălţime exactă de 1,62 de metri şi să fie alcătuit din trei bulgări de zăpadă cu diametre la fel de precise: 30 de centimetri pentru cap, 50 de centimetri pentru corp şi 80 de centimetri pentru bază. De asemenea, omul de zăpadă perfect trebuie să „poarte“ doar trei accesorii vestimentare – o pălărie, un fular şi mănuşi – şi trei nasturi pe pipet, dispuşi la o distanţă egală unul faţă de celălalt. Un aspect foarte important este calitatea zăpezii, întrucât aceasta trebuie să fie proaspătă, abia aşternută.

Cu toate aceste date şi având în vedere că meteorologii au anunţat că ninsorile se întorc pe cuprinsul României, aveţi şansa de a construi un om de zăpadă care să se încadreze perfect în regulile matematicii.

  

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite