Cele trei frici majore care le împiedică pe femei să se bucure de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeile mult prea preocupate de aspectul fizic sunt mai timide, îndrăznesc mult mai rar să iniţieze o partidă de sex, să încerce poziţii sexuale noi sau să-i comunice partenerului de cuplu dorinţele sale sexuale, comparativ cu cele mulţumite de felul în care arată. Arhiva Adevărul
femeile mult prea preocupate de aspectul fizic sunt mai timide, îndrăznesc mult mai rar să iniţieze o partidă de sex, să încerce poziţii sexuale noi sau să-i comunice partenerului de cuplu dorinţele sale sexuale, comparativ cu cele mulţumite de felul în care arată. Arhiva Adevărul

Femeile îşi sabotează viaţa intimă din cauza temerilor că nu se vor ridica la aşteptările partenerului. Trei dintre aceste frici sunt resimţite din păcate de majoritatea covârşitoare a reprezentantelor sexului frumos, chiar dacă se dovedesc adesea nefondate, după cum explică sexologii.

Cunoscutul sexolog britanic Tracey Cox a explicat pentru Daily Mail care sunt cele trei mari temeri care le împiedică pe femei să se bucure cu adevărat de plăcerea sexuală.

Obsesia unui trup cu care să nu se ruşineze

Experta în problemele de cuplu atrage atenţia că presiunea resimţită de femei în ceea ce priveşte aspectul fizic a devenit din ce în ce mai apăsătoare într-o eră în care idealul de frumuseţe pare mai standardizat ca niciodată. Problema este că femeile sunt atât de preocupate de felul în care cred că ar trebui să arate pentru a-şi face fericiţi partenerii, şi ajung în pat atât de stresate de minusurile fizice pe care consideră că le au, încât plăcerea sexuală dispare din ecuaţie, subliniază Cox.

Numeroase studii au arătat că femeile mult prea preocupate de aspectul fizic sunt mai timide, îndrăznesc mult mai rar să iniţieze o partidă de sex, să încerce poziţii sexuale noi sau să-i comunice partenerului de cuplu dorinţele sale sexuale, comparativ cu cele mulţumite de felul în care arată.

Ce nu realizează aceste femei timorate, spune Tracey Cox, este că cei mai mulţi bărbaţi nu se uită la fundul lor, de exemplu, şi se gândesc dezgustaţi: „Dumnezeule! Ia uite ce îngrozitor poate să arate!“, ci din contră, îşi spun „Abia aştept să pun mâna pe el!“ Mai mult decât atât, studii realizate în acest sens au arătat că bărbaţii îndrăgostiţi au o părere extrem de bună despre felul în care arată trupul partenerelor.

Prin urmare, acolo unde femeia vede adesea grăsime, bărbatul vede forme. Iar asta se întâmplă pentru că sexul înseamnă conectare, sentimente, emoţii, plăcere sexuală, dincolo de contactul fizic. Dar dacă femeia stă întinsă în pat, stresată din cale afară, toate aceste lucruri minunate nu se vor întâmpla, punctează sexologul.

Lipsa orgasmului

O altă cauză majoră care le împiedică pe femei să se bucure de viaţa sexuală este faptul că nu reuşesc să ajungă la orgasm de fiecare dată când fac sex, ori în mare parte din ocazii. Pentru multe femei, orgasmul este mai mult o întâmplare fericită decât un lucru obişnuit, cum se întâmplă în cazul bărbaţilor.

Cu toate că femeile sunt conştiente de faptul că pentru ele este mai complicat să ajungă la orgasm, vinovăţia şi teama că partenerul ar putea să descopere acest lucru le determină să mimeze plăcerea. Mai îngrijorător este că percep lipsa orgasmului ca pe un eşec personal şi că ajung să considere că nu sunt suficient de bune în ceea ce priveşte performanţele sexuale. Ce trebuie să fie clar, arată sexologul, orgasmul bărbaţilor este în mare măsură un proces automat, pe care se pot baza. În schimb, orgasmul feminin depinde de o mulţime de factori, de la starea emoţională pe care femeile o au în acel moment, până la ceea ce se întâmplă în fiecare zi în viaţa lor şi în relaţia de cuplu. Totuşi, elementul care lipseşte din ecuaţie mult prea des este dezinteresul pentru preludiu.

Dacă femeile se simt vinovate pentru că nu se simt mai bine în timpul actului sexual, poate şi partenerii lor ar trebui să se simtă vinovaţi pentru că nu se străduiesc suficient pentru a le face să se relaxeze. Problema este că la începutul relaţiei, bărbaţii sunt mult mai atenţi la preludiu, pentru ca după un timp să treacă direct la partea care îi interesează, fără alte pregătiri“, explică Cox modul în care apar decalaje între dorinţa feminină şi cea masculină. 

Dorinţa sexuală mai scăzută decât a bărbaţilor

„De câte ori nu auzim că femeile sunt interesate de sex la începutul relaţiei, dar că după ce relaţia devine serioasă, dispare şi cheful de sex“, atrage atenţia sexologul, explicând că aceasta este o falsă problemă.

Această scădere sau pierdere a interesului pentru sex ascunde o cu totul altă explicaţie, în opinia specialistei britanice. În timp ce bărbaţii sunt programaţi către ceea ce se numeşte dorinţă spontană şi simt nevoia de a face sex înainte de a se întâmpla actul în sine, femeile sunt orientate către dorinţa reactivă. Ceea ce înseamnă că deşi ar putea să nu-şi dorească pe moment să facă sex, dorinţa apare pe măsură ce încep să se excite, în timpul preludiului. Problema este că acest lucru se va întâmpla numai dacă bărbatul va fi suficient de răbdător şi înţelegător să găsească cea mai bună tehnică de a-şi aduce partenera în punctul în care va dori să facă dragoste.  

La începutul unei relaţii, dorinţa spontană apare la ambele sexe, dar între 9 şi 18 luni de la debutul unei relaţii aceste nevoi se schimbă şi din cauza fluxului hormonal, care se domoleşte o dată cu trecerea timpului şi libidoul intră într-o fază de relaxare. În ciuda acestei realităţi, partenerii aşteaptă ca dorinţa de sex să apară spontan şi în acelaşi moment, fiind dezamăgiţi pe măsură ce această sincronizarea apare tot mai rar. Dorinţa sexuală trebuie să fie invocată, partenerii trebuie să se gândească la modalităţi în care îşi pot face partenerii să tânjească după sex, nu să aştepte să se întâmple din senin, fără să depună cel mai mic efort, conchide sexolul Tracey Cox. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite