5 semne care arată că ai o inteligenţă peste medie, confirmate de ştiinţă: legătura dintre simţul umorului şi un IQ ridicat
0Dr. Travis Bradberry, autor al bestseller-ului „Inteligenţa emoţională” şi preşedintele uneia dintre cele mai importante societăţi axate pe cercetarea şi testarea inteligenţei emoţionale, dezvăluie 5 dintre cele mai importante semne care ne pot arăta dacă avem o inteligenţă peste medie.
„Diferenţa dintre prostie şi geniu este că geniul are limitele sale”, spunea Albert Einstein. Conform preşedintelui celui mai important furnizor de testări şi cercetare a inteligenţei emoţionale, TalentSmart, Dr. Travis Bradberry, citat de „The Huffington Post”, persoanele cu un IQ ridicat prezintă anumite indicii cu privire la inteligenţa ridicată care îi caracterizează.
- Eşti o persoana anxioasă
Psihiatrul Jeremi Coplan a studiat pacienţii cu anxietate constatând că cei cu cele mai profunde simptome, aveau un IQ foarte ridicat. Aceştia sunt capabili să rezolve sarcini foarte grele, în timp record, conform cazurilor studiate de-a lungul timpului. Aşa că, data viitoare când cineva îţi spune că îţi faci prea multe griji, răspunde-i că acesta este un semn de inteligenţă.
- Ai învăţat să citeşti de la o vârstă fragedă
Un studiu britanic, realizat pe 2.000 de perechi de gemeni, a scos la iveală faptul că deşi aveau aceeaşi genă, copiii care au început să citească mai devreme, au avut un IQ mai ridicat. Concluzia ar putea părea uşoară: copiii care citesc de foarte mici, fac acest lucru pentru că au un IQ ridicat. Totuşi, cercetătorii spun că lucrurile nu stau exact aşa şi că nivelul IQ-ului poate fi determinat de perioada exactă în care începem să citim.
- Eşti stângaci
Răsturnare de situaţie. Se pare ca toţi profesorii care şi-au pus elevii stângaci să scrie cu dreapta, au procedat greşit. Confuzia apare din cauza gândirii divergente, iar noile studii confirmă că stângacii dau dovadă de o inteligenţă peste medie.
- Ai luat lecţii de muzică în copilărie
Numeroase studii demonstrează ca lecţiile de muzică îmbunătăţesc funcţiile verbale şi funcţiile executive ale creierului. Psihologul Sylvain Moreno a realizat un studiu pe 48 de copii, cu vârste cuprinse între 4 si 6 ani. Timp de 4 săptămani, jumătate din copii au participat la un program muzical, cealaltă jumătate finalizând un curs de arte vizuale. La finalul studiului, 90% din copiii care au primit formare muzicală, au obţinut rezultate spectaculoase la capitolul inteligenţă verbală.
- Ai simţul umorului foarte dezvoltat
Cercetările arată că exista o conexiune între persoanele cu simţul umorului şi IQ-ul ridicat. Încă din primii ani de viaţă, copiii cărora le place să facă glume, se dovedesc a fi caracterizaţi de inteligenţă verbală şi raţionament abstract.