10 reguli de bun-simţ la care nu trebuie să renunţăm când suntem căsătoriţi: „păcatul” bărbaţilor care au impresia că soţia ţine loc de menajeră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manierele stau la baza unor relaţii armonioase, indiferent de împrejurări. Din păcate, cuplurile căsătorite pierd din vedere acest adevăr şi se lasă pradă obişnuinţei renunţând la reguli de bun simţ elementare, fără să-şi dea seama că astfel îşi distrug relaţia cu partenerul de viaţă, subliniază un specialist în reguli de conduită.

Viaţa în doi ne face să fim adesea atât de relaxaţi şi de siguri de partenerul de viaţă încât ajungem să ignorăm cele mai elementare maniere sau dovezi de respect pe care le arătăm unor persoane străine, a explicat specialistul britanic în reguli de conduită Gyles Brandreth. 

Acesta consideră că manierele sunt esenţiale mai ales într-o căsnicie, dar majoritatea cuplurilor consideră că se poate renunţa la aceste dovezi de respect doar pentru că se aşteaptă ca partenerul de viaţă să le accepte orice.

”Indiferent de împrejurare, manierele contează. Iar acasă cred că ar trebui să conteze în mod deosebit. Chiar dacă nu pare mare lucru, un soţ ar trebui să-i mulţumească soţiei ori de câte ori aceasta îi pregăteşte masa”, punctează Brandreth pentru publicaţia „Daily Mail”. După 40 de a ani de căsnicie, acesta subliniază că încă îşi mai surprinde soţia cu un mic dejun adus la pat, pentru că bărbatul fericit este cel care ştie să-şi facă nevasta fericită.

În ziua de azi, bunul-simţ în cuplu înseamnă de multe ori ca partenerii să-şi împartă cât mai egal responsabilităţile în familie. Totuşi, chiar dacă multe reguli s-au schimbat în ultimii 50 de ani, unele lucruri rămân valabile şi ignorarea lor erodează treptat relaţia de cuplu, după cum afirmă specialistul. 

Iată care sunt cele 10 reguli de conduită la care partenerii nu ar trebui să renunţe într-o căsnicie, reguli de conduită de a căror importanţă expertul spune că s-a convins în cei 40 de ani de căsnicie.

10 reguli de bun-simţ la care nu trebuie să renunţăm în căsnicie

1. Nu considera că viaţa în doi te scuteşte de folosirea unor formule de politeţe elementare. Spune „te rog”, ”mulţumesc” şi ”îmi pare rău” ori de câte ori este nevoie, pentru că într-o căsnicie este nevoie să le spui cât se poate de des.

2. Nu uita să te comporţi mereu astfel încât să le oferi copiilor tăi un exemplu de urmat.

3. Comoditatea vieţii în doi ne face adesea să ignorăm până şi igiena personală, însă neglijarea constantă a aspectului fizic şi a igienei în intimitatea căminului nu face decât să-l îndepărteze pe cel drag de noi.

4. Nu lăsa mizerie în baie sau în orice altă parte a casei, chiar dacă partenerul de viaţă nu-ţi atrage atenţia şi face curat după tine. Expertul în reguli de conduită Gyles Brandreth subliniază că acesta este unul dintre „păcatele” care aparţin, de regulă, bărbaţilor, pentru că au de multe ori impresia că soţiile ţin şi loc de menajere.

5. Nu acapara întregul pat, dacă tot îl împarţi cu un om de care îţi pasă.

6. Încearcă să-ţi aduci aminte de aniversările importante pentru orice cuplu.

7. Bărbaţii ajung să considere că soţiile trebuie să le suporte sforăitul doar pentru că sunt căsătoriţi. „Evită să mai consumi alcool înainte de a merge la culcare, slăbeşte câteva kilograme sau apelează la ajutor specializat ca să-ţi rezolvi problema”, le recomandă specialistul bărbaţilor însuraţi.

8. Încearcă să-ţi schimbi obiceiurile care îl scot din sărite pe cel de lângă tine sau măcar încearcă să nu le mai faci în prezenţa lui.

9. Nu mergeţi la culcare certaţi, găsiţi o modalitate de a trece peste neînţelegeri.

10. Nu renunţaţi la gesturile de afecţiune, chiar dacă este vorba despre un sărut oferit de dimineaţă sau înainte de culcare. Nu contează că trăiţi sub acelaşi acoperiş de ani de zile, „bună dimineaţa” şi ”noapte bună” nu trebuie să dispară din vocabularul unui cuplu căsătorit.
 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite