Tot ce trebuie să ştii despre beneficiile oţetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oţetul are o mulţime de întrebuinţări FOTO Shutterstock
Oţetul are o mulţime de întrebuinţări FOTO Shutterstock

Încă din bătrâni, oţetul a fost folosit în curele de slăbire şi pentru a reduce febra. Însă beneficiile acestui ingredient nu se opresc aici: el întăreşte şi hrăneşte rădăcina firului de păr şi curăţă metalul.

Fie că este vorba despre oţetul de mere sau de cel balsamic (cu adaos de plante aromatice precum busuioc, ienupăr, anghinare sau angelică), efectele sunt benefice pentru sănătate şi poate fi utilizat ca erbicid sau ca produs de igienizat şi curăţat chiuveta.

Tratament pentru regenerarea părului

Specialiştii estimează că peste 60% din persoanele cu vârste de peste 20 de ani au probleme cu pierderea podoabei capilare. Din fericire, există o serie de preparate din plante care, pe lângă faptul că întăresc şi hrănesc rădăcina firului de păr, înlătură mătreaţa şi dau părului un aspect sănătos şi strălucitor. Printre acestea se numără şi oţetul de mere. În acest sens, pentru regenerarea firelor de păr, experţii recomandă să adăugăm o lingură de oţet la o cană de apă şi să masăm scalpul timp de câteva minute, după care să clătim.

Excelent pentru dietă

Una sau două linguriţe de oţet de mere diluat într-un pahar cu apă şi băut zilnic înainte de masă, reduce nivelul colesterolului şi echilibrează tensiunea arterială. Mai mult, specialiştii au observat că oţetul de mere ajută şi la reglarea nivelului zahărului din sânge şi la scăderea apetitului alimentar. Cei care vor să aibă o siluetă de invidiat pot să includă în regimul lor alimentar salata verde stropită cu oţet şi pudrată cu piper negru.

Chiar şi Heidi Klum apelează la oţetul de mere pentru a-şi menţine silueta FOTO Reuters

heidi klum reuters

Alungă furnicile

Sezonul estival aduce, pe lângă temperaturile ridicate din termometru, şi o invazie a furnicilor în casele oamenilor. Pentru a scăpa de aceste insecte, experţii recomandă pulverizarea suprafeţelor din locuinţă cu oţet.

Curăţă metalul

Pe lângă proprietăţile antitermice, antiseptice şi antiinflamatoare pe care le are, oţetul alb oferă luciu obiectelor din inox, metal şi este suficient de puternic pentru a curăţa chiar şi petele de mucegai. Mai mult, cu ajutorul acestei soluţii, gospodinele pot să desfunde chiuveta şi scurgerea de la cada de baie.

Îndepărtează buruienile

Oţetul alb funcţionează şi ca erbicid, susţin specialiştii. Astfel, în cazul unui gazon organic, oţetul poate să îndepărteze buruienile datorită cantităţii de acid acetic pe care o conţine.

Elimină mirosurile

Pentru a scăpa de mirosul de peşte prăjit poţi să foloseşti un bol plin cu oţet, punctează specialiştii. Mai mult, ajută la elimininarea mirosului neplăcut al corpului, deoarece reduce PH-ul pielii.

Curăţă suprafeţele de sticlă

Praful, variaţiile de temperatură, umezeala şi condensul, toate lasă urme de murdarie pe ferestrele casei tale. Pentru a scăpa de pete, unul dintre cele mai eficiente remedii naturale recomandate de experţi este soluţia de oţet diluată cu apă.

Spală legumele

Pentru a distruge bacteriile şi pentru a îndepartă chimicalele de pe fructe şi legume foloseşte un amestec de apă cu oţet. Scufundă alimentele în amestecul respectiv pentru câteva minute, iar apoi clăteşte cu apă rece din abundenţă.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite