YouTube testează un serviciu de dublaj cu inteligență artificială. Cum funcționează Aloud

0
Publicat:

YouTube planifică să depășească limitele subtitrărilor prin introducerea posibilității dublării videoclipurilor în alte limbi, cu ajutorul inteligenței artificiale.

Aloud.
Aloud.

Compania a anunțat pe 22 iunie, la VidCon, că testează un serviciu de dublaj cu ajutorul inteligenței artificiale numit Aloud, dezvoltat în cadrul incubatorului Area 120 al Google, scrie The Verge.

Această unealtă ar elimina timpul și costurile mari necesare pentru dublajul obișnuit (cu traducători și naratori umani), permițând creatorilor să ajungă la o audiență globală mai largă.

Aloud promite un "dublaj de calitate în doar câteva minute" folosind inteligența artificială. Uneltele mai întâi creează o traducere bazată pe text pe care creatorii o pot verifica și edita, apoi generează dublajul. Utilizatorii pot alege diferiți naratori, modul de publicare și alte opțiuni. Cel mai important, serviciul este disponibil "gratuit," conform site-ului Aloud.

Cum funcționează

YouTube testează în prezent această unealtă cu "sute" de creatori, a declarat Amjad Hanif, vicepreședinte de management al produselor YouTube, pentru The Verge. În prezent, este disponibil în limba engleză și permite dublarea în limba spaniolă și portugheză, cu "mai multe limbi în curând," conform Aloud.

Pentru utilizatori, setarea apare ca o comutare "Pistă audio" în pictograma cu roată dințată, chiar sub subtitrări. Un exemplu în acest sens provine de la canalul de știință Amoeba Sisters, care utilizează limba engleză ca limbă nativă, cu o opțiune de dublare în limba spaniolă creată de inteligența artificială Aloud.

O mostră de dublare cu Aloud în mai multe limbi.

Capacitatea de a dubla ușor în alte limbi poate extinde aria de acoperire a creatorilor fără a mai fi necesare alte acțiuni, a declarat Google în prezentarea sa. Deocamdată nu există informații despre momentul în care uneltele de dublaj ale Aloud vor fi disponibile pe scară largă. În viitor, însă, YouTube va "face ca pistele audio traduse să sune ca vocea creatorului, cu mai multă expresie și sincronizarea buzelor," a afirmat Hanif.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite