VIDEO Smartphone-ul care se vinde mai bine decât iPhone-ul, în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Quattro
4G LTE, unul din smartphone-urile vândute de Coolpad FOTO businessweek.com
Quattro 4G LTE, unul din smartphone-urile vândute de Coolpad FOTO businessweek.com

China reprezintă cea mai mare piaţă de telefoane inteligente din lume. În aceste condiţii, o companie locală estimată la mai puţin de 1% din valoarea lui Apple reuşeşte să întreacă în vânzări gigantul american.

Compania se numeşte Coolpad (Kupai, în chineză) şi este o filială a China Wireless Technologies. Producătorul a reuşit să vândă mai multe telefoane decât Apple pe piaţa locală, oferind smartphone-uri mai ieftine de 160 de dolari (1.000 de yeni). Şi este doar unul din jucătorii locali care a întrecut Apple la vânzări.

Reuşita companiei Coolpad se datorează modelelor de telefoane suficient de bune pentru utilizatorii cu venituri medii. Majoritatea  locuitorilor din oraşele Chinei au, în medie, 4.000 de dolari pe an alocaţi cheltuielilor care  nu sunt de strictă necesitate. Aceştia constituie principala piaţă de clienţi pentru smartphone-uri.

Smartphone-uri de cinci ori mai eftine decât Apple iPhone, „suficient de bune”

Preţurile cu care Coolpad îşi atrage utilizatorii încep de la 658 de yeni. În comparaţie, cel mai ieftin  iPhone se vinde la preţul de 3.088 yeni, scrie qz.com.

 Terminalele Coolpad folosesc sistemul de operare Android şi au diagonala ecranului senzitiv de 5 inchi. Unul dintre bloggerii locali îşi argumentează alegerea unui dispozitiv Coolpad: „Un smartphone de 1.000 de yeni este suficient de bun. Joci câteva jocuri, poţi vedea filme, orice”.

Un alt blogger cosideră că „selecţia naturală a smartphone-urilor pe această paţă are loc prea repede”, astfel încât este de preferat achiziţionarea unui smartphone uşor de înlocuit, scria acesta pe Weibo.

Apple, al şaselea în topul vânzărilor din China

Coolpad este doar una dintre opţiunile pe care le preferă chinezii faţă de iPhone. Apple s-a situat pe locul al şaselea în topul producătorilor cu cele mai multe telefoane vândute pe piaţa locală, după ce fusese anterior cel de-al patrulea în clasament.

Şi Coolpad a pierdut două poziţii în top anul trecut, după ce fusese iniţial cel producătorul cu cele mai mari vânzări din ţară. Conform informaţiilor statistice publicate de compania de cercetare de piaţă IDC.

China, terenul de luptă pentru dominaţia mondială pe piaţa de smartphone-uri

Deşi Apple este abia al şaselea vânzător de telefoane smart în China, IDC estimează că este posibil ca iPhone să cucerească piaţa şi să învingă concurenţa producătorilor locali, în drumul spre dominaţia mondială. Anunţul a venit la o zi după ce acţiunile Apple au căzut la bursă, iar compania a înregistrat cea mai mare pierdere într-o singură zi din ultimii patru ani, devalorizându-se cu 35 de miliarde de dolari, conform Reuters.

Pierderea are la bază îngrijorarea referitoare la modul în care concurenţa câştigă teren pe piaţa dispozitivelor mobile.

Producătorii pun accent pe piaţa chineză, cea mai mare din lume, unde îşi aruncă în joc ofertele de dipozitive. Nokia este, de asemenea, prezentă aici şi încearcă să muşte o felie din „măr”, printr-un parteneriat anunţat ieri cu China Mobile, cel mai mare furnizor de wireless din ţară.

Analiştii anticipează, totuşi, revenirea Apple, după ce ultimul model de iPhone a fost lansat pe piaţa locală în luna decembrie. Primii doi jucători de pe piaţa chineză sunt, în prezent, Samsung şi Lenovo, conform raportului IDC.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite