Un gadget pentru maşină: camera video cu GPS şi ecran tactil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camera video Mio MiVue Touch ar putea fi utilă în această iarnă. FOTO Adevărul
Camera video Mio MiVue Touch ar putea fi utilă în această iarnă. FOTO Adevărul

Dacă ai vrea să îi dăruieşti şi maşinii tale ceva util în această iarnă, n-ar strica să iei în calcul această cameră video dotată şi cu ecran tactil.

Probabil că ai auzit de Mio pe când făcea module GPS şi aveai nevoie de unul. Acum, telefonul se descurcă onorabil, sau chiar tableta în unele cazuri, iar acele module nu mai sunt atât de utile. Utilă a rămas însă camera video care să înregistreze traficul prin care treci. Mio MiVue 658 Touch face acest lucru. 

Are un ecran de 2,7 inci, filmează la o rezoluţie Extreme HD 1296p, adică 2.304 x 1.296 pixeli, iar obiectivul camerei video are o diafragmă f/1.8 şi sistemul optic e format din şase elemente de sticlă, cu filtru IR opţional. Ar trebui să obţii imagini clare în majoritatea situaţiilor, dar nu pot spune că am observat o îmbunătăţire masivă faţă de alte dispozitive similare. Mai degrabă noaptea imaginile sunt mai bune, mai clare.

Totuşi, este mai redus efectul fisheye, cauzat de distanţa focală redusă pentru a cuprinde cât mai mult din ceea ce vede. MiVue 658 Touch are două sloturi pentru card de memorie microSD şi permite înregistrarea concomitentă pe ambelee, astfel încât imaginile să fie protejate suplimentar împotriva deteriorărilor accidentale. Imaginile acestea sunt foarte utile în cazul accidentelor, aşa că e bine să le ai pe aproape. 

camera mio mivue 658 touch

Are diverse funcţionalităţi pentru ghidare, înregistrare sunet şi video, iar accesul la meniu se face prin ecranul tactil. Răspunde rapid la comenzi, surprinzător de rapid, dat fiind că astfel de gadgeturi nu s-au remarcat vreodată cu viteza uluitoare în meniuri, şi poţi obţine date destul de bune privind camerele de supraveghere a traficului. Primeşti o notificare audio şi vizuală când e cazul. 

camera mio mivue 658 touch

Dacă îţi cumperi un aşa gadget, ai posibilitatea să îţi actualizezi baza de date automat, fără costuri suplimentare, pe toată durata de funcţionare a camerei Mio MiVue, ceea ce era de aşteptat, dat fiind că nu i-au mai rămas multe avantaje producătorului pentru a mai impune şi astfel de restricţii. Din nefericire, preţul s-ar putea să fie cam mare. La eMAG e disponibilă la sub 1.000 de lei

camera mio mivue 658 touch

Principalul beneficiu este ecranul tactil, navighezi foarte uşor şi este mult mai util să faci diverse modificări astfel. Marele dezavantaj este portul de încărcare miniUSB. Serios, Mio, miniUSB în 2015?! Da, serios. O recomand? Doar dacă ţii neapărat să ai un astfel de gadget, iar în cazul unor probleme în trafic se dovedeşte util. Altfel, ai aici o gamă mai largă de modele.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite