Samsung şi Intel, parteneriat confirmat de încă o sursă familiară cu situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Samsung ar urma să încheie un parteneriat cu Intel. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Samsung ar urma să încheie un parteneriat cu Intel. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Samsung şi Intel, noul cuplu pentru piaţa de tablete, este confirmat de încă o sursă familiară cu discuţiile dintre cele două companii. Astfel, tableta Samsung Galaxy Tab 3 va ajunge să folosească procesor Intel.

În urmă cu câteva zile a apărut zvonul prin SamMobile, iar acum VentureBeat confirmă că următoarea tabletă a sud-coreenilor va avea procesor Intel.

Samsung este de asemenea producător de procesoare, dar se pare că va alege să folosească arhitectura x86 pe care Intel o are în locul celei ARM pe care şi-a dezvoltat divizia. Pentru Intel este un pas semnificativ, deoarece Samsung este cel mai mare producător de dispozitive mobile.

Deocamdată, tableta pe care ar urma să vină procesorul Intel are numele de cod Samsung Santos 103 şi din primele teste de benchmarking care au ajuns pe Internet pare să ruleze cu un procesor din familia Clover Trail de la Intel. Desigur, ecranul rămâne la consacrata diagonală de 10,1 inci cu o rezoluţie de 1.280x800 pixeli. Sistemul de operare va fi Android 4.2.2.

Samsung ar putea folosi un procesor Intel Atom în tableta Galaxy Tab 3 10.1

Interesant este că procesorul rulează la frecvenţe între 800MHz şi 1,6GHz, ceea ce înseamnă că va gestiona mai bine consumul de energie atunci când tableta nu este folosită decât la sincronizarea unor date. VentureBeat mai notează că s-ar putea ca tableta să vină în mai multe versiuni, inclusiv cu procesor Exynos de la Samsung. Rămâne de văzut pe ce pieţe.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite