Samsung ar putea folosi un procesor Intel Atom în tableta Galaxy Tab 3 10.1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pcpro.co.uk
FOTO pcpro.co.uk

Intel şi-ar putea forţa intrarea pe piaţa tabletelor cu Android, mulţumită sud-coreenilor de la Samsung. Samsung Galaxy Tab 3 10.1 ar putea fi prima tabletă Samsung cu procesor Intel, potrivit TechRadar.

Informaţia vine de la SamMobile, prin intermediul unui test GLBenchmark. În acesta se poate observa că atât GT-P5200 şi GT-P5210 (versiunea Wi-Fi only şi cea cu 3G) dispun de un procesor Intel Atom Z2560 cu două nuclee, tactat la 1,6Ghz.

Ecranul de 10,1 inci al  Samsung Galaxy Tab 3 va avea o rezoluţie 1280x800px, fapt care îi va dezamăgi pe mulţi dintre fanii Samsung care se aşteptau la rezoluţie Full HD.  

Ca să pună sare pe rană, sud-coreenii vor lansa tableta cu sistemul de operare Android 4.2.2 JellyBean, nu Android 4.3.

Totuşi, performanţa de care va da dovadă noul procesor Intel Atom este remarcabilă. Într-un test efectuat cu software-ul Antutu, Galaxy Tab 3 10.1 a obţinut 24.616 puncte, aproape dublu faţă de tableta Nexus 10. 

image

Sud-coreenii au anunţat, de curând, Samsung Galaxy Tab 3 7.0 şi ar putea anunţa chiar şi o versiune cu ecran de 8 inci. Rămâne de văzut dacă compania este dispusă să renunţe la procesoarele pe bază de arhitectură ARM folosite până acum.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite