VIDEO „Adevărul“ a testat experienţa Google Glass pe un telefon cu Android: „OK Glass“, fă o poză şi trimite un mail

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comenzile pe care le ai la dispoziţie în meniul Googe Glass. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul
Comenzile pe care le ai la dispoziţie în meniul Googe Glass. FOTO Răzvan Băltăreţu/Adevărul

Google Glass abia este în mâinile primilor oameni care testează ochelarii Google, dar unul dintre aceşti dezvoltatori s-a gândit să-i bucure şi pe posesorii de smartphone-uri cu Android. Astfel am ajuns în posesia aplicaţiilor care mută Google Glass pe un smartphone cu Android. Cum este să „discuţi“ direct cu dispozitivul? Interesant, chiar dacă nu toate funcţionalităţile sunt disponibile.

Google Glass este sau nu cel mai bun dispozitiv pe care Google îl va livra, dar cu siguranţă este unul care trezeşte curiozitatea oamenilor. Unul dintre oamenii care au avut acces la Google Glass a scos câteva aplicaţii esenţiale din gadgetul Google şi le-a publicat pe Internet pentru a fi instalate pe terminale cu Android. Le-am testat şi noi, am trecut la Google Glass Home şi ne-am întors cu opinii.

Funcţii care pot fi utilizate 

Am instalat cele trei aplicaţii necesare pentru a imita ecosistemul Google Glass pe un Samsung Galaxy S3 care rulează Android 4.2.2. Google Glass Home este un launcher care devine interfaţa principală. În centru afişază ora şi jos, la baza ecranului, textul: "ok glass". „OK Glass“ este comanda vocală pe care Google a instituit-o prin care activezi ochelarii inteligenţi.

Pe smartphone a funcţionat foarte bine, recepţionează foarte uşor sunetul şi poţi executa câteva dintre comenzile de bază. Spre exemplu, să cauţi ceva pe Google. Doar spui ok glass, apoi google [şi ceea ce vrei să cauţi]. Această funcţie este decentă, întoarce date din Wikipedia sau adrese.

Poţi face şi poze - spui: take a picture -, dar problema e că doar atât poţi, realizezi o fotografie. Nu poţi face nimic cu ea, nu o poţi distribui, ea este salvată în galerie şi gata. Mai jos este o poză realizată prin comandă vocală. Este în forma originală, neredimensionată (rezoluţie VGA). Înregistrarea de videoclipuri nu funcţionează, am încercat şi cu un restart, dar nicio şansă să înregistrez doar spunând asta telefonului.

google glass pe galaxy s3 foto adevarul

Limitări pentru Google Glass Phone

Nu funcţionează trimiterea de mesaje, de mailuri şi nici efectuarea de apeluri. Google vrea ca cei care folosesc Glass să-şi sincronizeze contactele pe o pagină web special destinată acestui lucru şi cum un smartphone cu Android nu este tocmai Google Glass, trimiterea de mesaje compuse doar prin dictare nu este încă posibilă.

Am fost surprins să văd că funcţionează navigarea pe hartă. Desigur, nu sunt utilizabile hărţile din Google Glass, dar cele clasice sunt decente. Poţi obţine o rută destul de uşor, dar dacă e vreun oraş din România (sau din oricare altă ţară, dar se pronunţă mai greu în engleză), atunci nu ai nicio şansă să obţii vreo îndrumare. Funcţionează însă pentru ţări şi oraşe din SUA.

Mai jos este un videoclip în care prezint ceea ce funcţionează şi ceea ce încă nu. Poate dezvoltatorii vor reuşi să porteze Google Glass Home cu cât mai multe funcţionalităţi pe telefoanele cu Android. Pentru cei care doresc să încerce experienţa Google Glass, aici sunt link-urile cu aplicaţii: Glass Home, Glass Camera, Glass Maps.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul.

Află mai multe despre Google Glass:

VIDEO Google Glass - lecţii despre cum să nu fii un nesimţit când porţi ochelarii

Google te învaţă cum să utilizezi ochelarii Google Glass chiar dacă nu îi ai încă

Ce părere are părintele Internetului despre Google Glass

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite