Românii fabrică în Elveţia: Mircea Tudor va construi scannerul de avioane la o fabrică din cantonul Berna după o investiţie de 47 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Tech, compania fondată de Mircea Tudor, cel care a construit scannerul de avioane care a câştigat Târgul de Invenţii de la Geneva, va construi o linie de producţie în Elveţia, în localitatea Saint-Imier, unde va crea 120 de locuri de muncă.

Potrivit publicaţiei elveţiene "Le Temps", societatea Tudor Tech, deţinută de Mircea Tudor şi parte a consorţiului MB Telecom, va investi 45 de milioane de franci elveţieni (47 de milioane de dolari) pentru construirea unei fabrici pe un teren de 10.000 de metri pătraţi, în această toamnă. Astfel, Tudor Tech va angaja 120 de oameni la Saint-Imier, în regiunea Berna. Toată fabrica este construită, potrivit publicaţiilor elveţiene, pentru Roboscan Aeria, scannerul pentru avioane care a luat marele premiu la Salonul de Invenţii de la Geneva, în 2013.

Potrivit declaraţiilor oficiale, Tudor Tech va începe construcţia scannerelor la finalul lui 2015, iar în acest moment sunt în negocieri cu Etihad, compania aviatică din Abu Dhabi, dar şi cu mai multe companii din Statele Unite. Scannerul Roboscan Aeria este unic prin mobilitatea sa, putând să detecteze microfisuri ale structurii avionului, dar şi mărfurile de contrabandă care ar putea fi transportate cu acesta. Practic, e integrat în remorca unui camion care trece pe lângă un avion şi-l scanează de deasupra.

Conform presei elveţiene, 80% din posturile disponbile vor fi rezervate populaţiei din cantonul Berna. La finalul construcţiei, Saint-Imier va deveni principalul loc unde se vor fabrica scannerele.

Mircea Tudor s-a născut pe 1 august 1957 la Afumaţi. După 1989, a fost vicepreşedintele Partidului Democrat Agrar Român şi a condus două ziare, iar în 1992 a condus compania Sunday-T Marexim, liderul în importul de alarme de maşini în România. Abia în 1994 a înfiinţat MB Telecom, care are acum 130 de angajaţi şi deţine 15 brevete.

În 2009, Mircea Tudor şi MB Telecom au luat Marele Premiu la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva cu scannerul pentru camioane, Roboscan, iar în 2013 compania a recidivat cu scannerul pentru avioane, Roboscan 2M Aeria, singurul de acest fel din lume.

Cum funcţionează Roboscan Aeria

Aparatul generează o radiografie de mare rezoluţie a avionului în numai câteva minute. Sistemul Roboscan M2 Aeria integrează un generator de raze X, o matrice de detectare de rezoluţie mare iar întregul proces poate fi automatizat.

Sistemul este montat pe un camion şi constă dintr-un braţ mecanic dotat cu senzori, matricea care emite razele X şi un modul de tractare al avionului. . Trecerea de la modul de transport la modul de scanare se face în mai puţin de 20 de minute.

În momentul activării modului de scanare, modulul de tractare se prinde de trenul de aterizare al avionului şi îl trage, la o viteză constantă, prin zona de acţiune a matricei şi a scanerului. Sistemul generează automat o imagine de mare rezoluţie care este analizată de operator. Acesta are la dispoziţie o multitudine de filtre create speciale pentru a facilita descoperirea obiectelor de contrabandă.

Un interviu complet cu Mircea Tudor puteţi descoperi la acest link. 

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite