Pe ce reţele stau copiii tăi atunci când nu-i mai vezi online pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Despre tineri se spune că părăsesc Facebook pentru că părinţii lor au început să-şi facă profil pe reţeaua lui Zuckerberg. Dar unde se duc tinerii atunci când părăsesc Facebook? Ei bine, am selectat şapte reţele şi vă spunem ce se întâmplă pe ele.

Nu am pretenţia să înţeleg reţelele de mai jos. Pentru cei care le folosesc, explicaţiile pot părea stupide, dar pentru cei care nu le-au descoperit sau pentru părinţi, ele pot fi un început. Nu trebuie să le folosiţi şi voi sau să vă hărţuiţi copiii pe toate site-urile pe care le folosesc, dar încercaţi să înţelegeţi lumea în care trăiesc ei.

Tinder

Tinder e modul în care agaţă tinerii şi nu numai. Se instaleză pe telefoanele mobile şi îţi faci cont cu un profil de Facebook. Astfel, aplicaţia îţi ia poza de profil şi cere acces la localizare. În funcţie de aceasta, îţi găseşte persoane de sex opus (şi nu numai) în raza ta geografică.

Te uiţi la toţi cei din jurul tău făcând un swipe. Dacă îţi place o persoană, dai swipe din dreapta. Ea sau el va fi notificată că îl placi, se va uita la profilul tău şi dacă îţi dă swipe right puteţi să începeţi să vorbiţi, iar apoi, dacă vă placeţi să ieşiţi în oraş şi să vorbiţi mai multe.

Astfel, interacţiunea dintre tineri nu mai este de durată şi, mai important, are un filtru între ei. Acest swipe right a devenit un cuvânt cheie pe internet, pentru că descrie uşa deschisă către comunicare.

image

Snapchat

Descrie foarte bine o generaţie pentru care nu mai contează ca pozele şi conţinutul să fie stocat undeva. Pe Snapchat utilizatorii intră în contact prin intermediul pozelor. Ei îşi trimit imagini care pot fi văzute până la 10 secunde. După 10 secunde, imaginea dispare de pe ecran. Deşi unii utilizatori fac print screen cu ajutorul telefonului pentru a salva imaginea, majoritatea comunică foarte rapid prin poze şi printr-un mesaj scris pe acestea.

700 de milioane de poze sunt urcate în Snapchat în fiecare zi. Nimic nu rămâne mai mult de o zi, dacă selectăm acest lucru. Principalul pol demografic al aplicaţiei sunt tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 23 de ani. 30% din imagini sunt trimise către grupuri.

image

Vine

Generaţia microconţinutului foloseşte şi Vine, care este o reţea unde poţi urca videoclipuri de şase secunde, care se repetă. Pe Vine au devenit vedete unii tineri din clipurile pe care le fac şi asamblează.

Practic, foloseşti camera video a telefonului şi poţi înregistra şase secunde continue sau să înregistrezi câte o secundă, pentru a monta un videoclip scurt.

Cel mai popular utilizator de Vine este KingBach, care are 11 milioane de followeri. Caruselul de videoclipuri a prins la tineri, care nu mai au răbdare să se uite la toate clipurile de pe YouTube şi vor conţinut rapid şi amuzant.

Ask.fm

O reţea mai veche, dar care este încă populară în rândul demograficului tânăr este Ask.fm. Aceasta se bazează pe capacitatea utilizatorilor de a-i întreba pe alţii tot felul de lucruri.

Utilizatorii pot fi prieteni de pe Facebook, dar  nu numai. Întrebările variază de la unele foarte personale, la flirt sau la lucruri stupide. Iată tipul de întrebări pe care îl vei vedea pe un profil.

Aici utilizatorii răspund public la întrebări, aşa că uneori aceştia nu vor fi sinceri.

image

Tumblr

Pe Tumblr conţinutul e divers. Funcţionează ca o platformă de blogging bazată atât pe texte proprii, imagini publicate de pe internet, dar şi multă redistribuire a conţinutului văzut în altă parte. Majoritatea blogurilor sunt anonime.

Serviciul este deţinut de către Yahoo şi are 234 de milioane de bloguri. Mulţi utilizatori apreciază Tumblr pentru faptul că este NSFW-friendly, adică are conţinut care ar fi interzis pe Facebook din cauza nudităţii sau tentei sexuale.

Whisper

Whisper e populară printre tineri pentru că aici pot să-şi scrie cele mai ascunse secrete sub umbra anonimatului. Nimeni nu ştie cine scrie lucrurile din Whisper, dar utilizatorii apreciază să le citească şi să le comenteze.

Aplicaţia popularizează anonimitatea online. Dacă e să o comparăm cu un lucru din trecut, e ca un fel de jurnal public, dar unde nu ne semnăm. Whisper oferă protecţie utilizatorilor în faţa hărţuirii online. De asemenea, Whisper a fost folosit în Irak pentru a scrie informaţii despre lucrurile care se întâmplă în ţară, după blocarea Facebook, YouTube sau Twitter.

WhasApp

SMS? Mai degrabă WhatsApp. SMS-ul e o tehnologie a secolului trecut, în timp ce WhatsApp se adresează nu numai tinerilor, dar şi celor care vor să folosească internetul pentru a trimite mesaje text. De ceva vreme, pe WhatsApp putem să trimitem mesaje vocale, iar în ultimele zile a fost introdusă şi opţiunea de a telefona, ceea ce-l face un rival pentru Skype.

Avantajul WhatsApp e că putem trimite mesaje către grupuri, imagini şi putem intra în contact cu grupul nostru de prieteni mai uşor. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite