LG G2 şi tot ceea ce trebuie să ştii despre noul smartphone. Ce aduce LG în lupta contra Samsung Galaxy S4 şi HTC One?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LG G2 este cel mai bun telefon al companiei sud-coreene şi, conform specificaţiilor, cel mai bun din lume. Ce-l face însă special şi cât de mult înseamnă acest smartphone pentru companie?

LG G2 a fost prezentat la New York de către Jong-seok Park, preşedintele şi directorul LG, apoi a vorbit despre dotările tehnice Steve Mollenkopf, COO al Qualcomm. Evenimentul a fost lipsit de fastul Samsung, când şi-a prezentat Galaxy S4, dar LG G2 nu este lipsit de dotări şi funcţionalităţi care să-l pună în top deasupra celorlalte smartphone-uri.

Ce dotări oferă LG

În primul rând, LG G2 renunţă cu totul la butoanele de pe lateral şi le are pe spate, sub cameră. Acolo vei găsi, în centrul butoanelor de controlare a volumului, butonul de pornire/oprire a telefonului, dar şi de blocare. Butonul de micşorare a volumului, ţinut apăsat câteva secunde, porneşte camera foto, iar cel de mărire a volumului lansează aplicaţia QuickMemo.

image

Telefonul este mai mare, atât ca dimensiuni, cât şi ca greutate, faţă de Galaxy S4, dar are şi un ecran mai mare, de 5,2 inci full HD cu tehnologie IPS LCD a LG. Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,3 GHz, memoria RAM este de 2GB şi spaţiul de stocare este de 16 sau 32GB. Se poate să aibă şi slot pentru microSD, dar în funcţie de ţară. În plus, camera foto este de 13 megapixeli cu stabilizare optică a imaginii (nu digitală, ceea ce e important), înregistrează video full HD la maximum de 60 cadre pe secundă, iar cea frontală este de 2,1 megapixeli.

Când vine vorba de conectivitate, este asigurată prin WiFi, Bluetooth 4.0, port microUSB la care poţi conecta şi o tastatură, GPS, NFC şi Miracast. Iar bateria, pentru toate acestea, este de 3.000 mAh. Totuşi, în anumite ţări s-ar putea să ajungă doar la 2.610 mAh.

Cele mai interesante şi importante 5 funcţii ale LG G2

LG G2 rulează Android 4.2.2 Jelly Bean, iar compania n-a renunţat la interfaţa sa deja familiară de la vechiul Optimus G. Au fost aduse şi acele mini aplicaţii pe care le poţi trage peste ceea ce deja rulezi - calculator, browser, memo etc. -, dar există şi un mod Slide Aside care presupune că poţi trece în fundal câteva aplicaţii şi le aduci în prim-plan printr-o derulare pe ecran a trei degete. Este un mod interesant şi s-ar putea dovedi la fel de util ca Multi View de la Samsung.

Camera foto este mult îmbunătăţită faţă de alte modele LG, dar are un avantaj şi faţă de alte smartphone-uri. Spre exemplu, stabilizarea optică a imaginii este ceea ce Nokia a introdus anul trecut cu Lumia 920. Utilă este, rămâne de văzut şi cât de performantă. În plus, LG introduce focalizarea pe mai multe puncte, lucru deja făcut de aparatele foto profesionale, dar nu şi de telefoane. Atunci când ai de imortalizat câteva lucruri şi sunt la o oarecare distanţă unul de altul, dar încă în prim-plan, se dovedeşte o funcţie tare utilă.

image

Audio Zoom şi Quick Window nu sunt deloc similare, dar fac telefonul foarte util în două mari situaţii: când înregistrezi un videoclip, când nu vrei să deblochezi telefonul doar pentru a te uita la ceas sau notificări. Audio Zoom permite înregistrarea sunetului provenit de la un subiect pe care poţi face zoom în video. Pentru asta, LG foloseşte trei microfoane pentru a amplifica sunetul în funcţie de unghi. Să sperăm că e şi la fel de eficient pe cât sună promovarea. Quick Window este inspirată din S Cover de la Samsung. Ai o husă pentru telefon şi în partea care acoperă ecranul ai o fereastră tăiată. Aici vezi notificări, ceasul, alarma, poţi chiar răspunde la telefon.

Tot referitor la zoom mai sunt două funcţii utile, interesante: Tracking Zoom şi Zoom to Track. Prima presupune că foloseşti capacitatea camerei foto de a aduce o poză peste alta (Dual Camera), dar în loc să incluzi o persoană filmată cu camera frontală, pui o persoană dintr-un grup în fereastra mai mică - practic, scoţi pe cineva în evidenţă, cum ar fi copilul la o serbare de la şcoală. Zoom to Track îţi permite să urmăreşti un subiect dintr-un videoclip şi să nu fii deranjat de celelalte elemente.

În final, există profilurile de utilizator - eşti tu şi un oaspete. Selectezi la ce aplicaţii are acces oaspetele, ce poate face şi ce ecrane vizualizează. Apoi, deblochează telefonul cu parola de oaspete şi îţi utilizează telefonul fără griji suplimentare că s-ar putea uita prin mesajele tale.

LG G2 - mai bun sau mai rău decât Galaxy S4 şi HTC One?

Cu siguranţă LG G2 este undeva mai sus decât cele două, în special prin dotările tehnice. Compania a luat şi o decizie mare, a mutat butoanele pe spate, ceea ce înseamnă că obiceiurile de utilizare vor trebui ajustate de către oameni. Are şi foarte multe funcţii, unele pentru a fascina utilizatorii, altele foarte utile.

LG G2, în acest stadiu, arată că sud-coreenii se pot diferenţia, pot oferi ceva mai mult. Rămâne de văzut, pe măsură ce este lansat în mai multe ţări, cât de bun este în utilizarea de zi cu zi.

Vrem să discutăm cu voi, „Adevărul Tech“ este şi pe Facebook.

Află mai multe despre LG G2: 

VIDEO Cel mai bun telefon de la LG are o baterie uriaşă şi un design ciudat

VIDEO Samsung Galaxy S4 serveşte drept material de inspiraţie pentru LG. G2 va avea o funcţionalitate interesantă

FOTO LG oferă noi detalii despre viitorul său super-telefon: are nume nou, dar dotări similare cu ale Samsung Galaxy S4

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite