LG OLED Flex, televizor smart și monitor de gaming cu ecran flexibil [HANDS ON]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

LG OLED Flex este un nou televizor smart 4K, de 42 de inchi (105 cm), din seria OLED a LG din 2023, având capacitatea unică de a-și curba ecranul la comandă, adaptându-se diferitelor stiluri și necesități de vizionare.

LG OLED Flex. FOTO Adrian Pogîngeanu
LG OLED Flex. FOTO Adrian Pogîngeanu

La prima vedere e un ecran obișnuit, plat, numai bun să te uiți la un film, dar poate lua o formă curbată, de până la 900R, o formă pe care LG o numește "Shield Design". Este practic un televizor proiectat ca un monitor. Dispune de procesorul α9 Gen 5 AI Processor 4K al LG, platforma inteligentă webOS 22, eARC pentru sunet și suportă toate caracteristicile de gaming la rezoluție 4K (3840 x 2160) și 120Hz prin HDMI 2.1.

M-am întrebat uneori cum le-a venit ideea producătorilor de a face ecrane curbate și răspunsul meu inițial a fost că te ajută să te concentrezi mai bine la conținut, că reține mai ușor privirea și că experiența e mai imersivă. Deși e adevărat ce am scris mai sus, motivul principal e unul mult mai simplu și mai surprinzător (pentru unii), e un detaliu care se predă la cursurile de fotografie / optică când se vorbește de spre diafragmă și profunzimea de câmp. Câmpul nostru de vedere, al oamenilor, e circular și să te uiți la un ecran curbat e mai natural decât la unul drept.

Ecranul are o grosime de 0,9mm și până la 296.8mm e standul sau suportul.
Ecranul are o grosime de 0,9mm și până la 296.8mm e standul sau suportul.

Dimensiunile complete ale televizorului sunt 937 x 622 x 296.8mm și cântărește 22,6kg. 

LG OLED Flex este dotat cu funcția Super Anti Reflection (SAR) a LG, care promite mai puține reflexii în comparație cu televizoarele LG C2 OLED și LG G2 OLED. Televizorul are un suport reglabil pe înălțime, care găzduiește atât mecanismul de îndoire al panoului, cât și sistemul de iluminare RGB Fusion Lighting al LG. 

image

Alte caracteristici mai puțin comune la televizoare și întâlnite în mod obișnuit la monitoare sunt microfonul de gaming integrat și interfața de utilizator complet personalizabilă care îți permite să joci jocuri în dimensiuni mai mici decât cea a ecranului de 42 de inci sau să împarți ecranul în două pentru a vizualiza simultan două conținuturi separate.

Poate fi folosit și ca monitor pentru un PC, iar asta e opțiunea la care am avut complet acces. Modelul testat era pentru Coreea de Sud (42LX3QKNA) și nu m-am putut conecta la el cu un cont LG de România, de aceea l-am folosit în regim limitat.

LG OLED Flex văzut din spate. FOTO Adrian Pogîngeanu
LG OLED Flex văzut din spate. FOTO Adrian Pogîngeanu

În centrul telecomenzii, care seamănă destul de bine cu una clasică, LG Magic, este un buton de pe care se curbează:

- apeși odată se curbează sau se îndreaptă la 50%, în funcție de poziția din care aplici comanda;

- apeși de 2 ori se curbează sau se îndreaptă 100%.

Operațiunea de curbare o fac două brațe din spatele monitorului care ies din suportul metalic masiv de sprijin. Acesta adăpostește hardware-ul televizorului, partea de mufe și sunetul. Privit din spate, pe partea stângă sunt porturile TV +internet, iar pe dreapta cele pentru PC și consolă. 

image

Porturi :

- 1 x RS-232C;

- 1 x RJ-45;

- 3 x USB;

- CI+ slot;

- 2 x Digital Optical Out;

- 4 x HDMI 2.1.

Pe parte de conectivitate wireless are Wi-Fi6, dual band (2.4 GHz și 5 GHz) și Bluetooth 5.2.

Ecranul e potrivit de mare din punct de vedere al unui televizor, dar oferă imagini superbe, greu de descris în cuvinte și se vede bine din orice unghi. Fiind un panou OLED, are negru intens, cu un raport de contrast aproape infinit, astfel încât orice conținutul arată spectaculos. 

Sunetul are o putere de 40W și e potențat de virtual sound 7.1.2 și Dolby Atmos.

Pe baza utilizării pot să spun că e un produs original din punct de vedere tehnologic și că mi-a lăsat o impresie extraordinară. LG OLED Flex nu se găsește încă în magazinele locale, dar prețul din Coreea de Sud e de circa 3100 de euro.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite