HyperX Cloud Alpha wireless, căști de gaming premium cu autonomie uriașă și NC pe microfon [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HyperX Cloud Alpha wireless sunt primele căști de gaming de la HyperX pe care le testez și în continuare o să povestesc cum a decurs experiența utilizării lor, timp de mai mult de o lună.

Căști wireless HyperX Cloud Alpha. FOTO Adrian Pogîngeanu
Căști wireless HyperX Cloud Alpha. FOTO Adrian Pogîngeanu

Cloud Alpha wireless sunt ”cool” ca design, o combinație îndrăzneață de roșu și negru din metal, plastic și piele ecologică. Culorile sunt mate și se simte calitatea materialelor și finețea la atingere. Primul lucru care mi-a atras atenția este autonomia promisă, de 300 de ore. Al doilea e chiar mai neobișnuit pentru mine, au Noise cancelling pe microfon.  

Două lucruri extrem de greu de testat sau de pus la îndoială. Dar mai bine să explic.

1. Dacă te joci timp de 8 ore zilnic va dura 37,5 zile ca să epuizezi cele 300 de ore. În mod normal, mă joc în jur de o oră, o oră și jumătate la câteva zile. Așa că ar dura minim 200 de zile ca să verific dacă aș încerca să joc zilnic.

2. Cât de zgomotoasă să fie o cameră, ca să fie nevoie de Noise cancelling pe microfon?

Probabil că ar ajuta la un concurs unde e multă lume în sală și mult zgomot, dar în biroul meu e, în cea mai mare parte a timpului e liniște.

O situație în care chiar ai nevoie de Noise cancelling pe microfon. FOTO Shutterstock
O situație în care chiar ai nevoie de Noise cancelling pe microfon. FOTO Shutterstock

Cei cu care joc la distanță m-au auzit perfect, dar n-au sesizat o diferență majoră între ele și alte căști pe care le-am folosit de-a lungul timpului.

Oricum, tehnologiile astea grozave încadrează HyperX Cloud Alpha wireless în segmentul premium. 

Lăsând la o parte pentru moment tehnlogiile, HyperX Cloud Alpha wireless sunt probabil cele mai comode căști de gaming pe care le-am purtat vreodată. Aproape că nu le simți indiferent cât stai cu ele pe urechi / cap. Și asta se datorează faptului că pernele pentru urechi sunt realizate din spumă cu memorie. Așa că se mulează perfect pe urechile tale odată ce le ”învață” forma.

Înainte să trecem la specificații, iată un scurt unboxing al căștilor.

În pachet găsești căștile, microfonul, un stick USBA pentru conectarea la Playstation sau PC, un cablu de alimentare USBA la USBC, un burete de protecție pentru microfon, manual de utilizare și garanție.

Specificații: frecvență de răspuns 15 Hz - 21 kHz, drivere HyperX cu camera dubla, diametru difuzor 50mm, impedanță 62Ohm, microfon detașabil cu anulare a zgomotului, greutate de 335 g, compatibilitate cu software-ul NGENUITY. De aici se activează dtsX Spatial Sound și ai acces la un Egalizator cu 10 subcategorii și multe posibilitatăți de personalizare.

image

Nu e obligatoriu să folosești opțiunile astea, dar îmbunătățesc semnificativ sunetul din prima clipă în care le activezi. O să folosesc titlul unui cântec celebru pentru a descrie ce se întâmplă după activare, "It's a kind of magic.”

După ce ai băgat stick-ul USB în computer și le-ai împerecheat primești un mesaj în căști că ești conectat și care e nivelul bateriei. Sună cam așa: "Hedphones connected, battery level 60%!"

image

Când ai terminat cu ele, intră în stand-by în circa 1 minut și ca să le repornești trebuie să apeși pe butonul power aflat pe spatele căștii stângi, deasupra butonului de pairing (împerechere). Se aprinde un led verde și ai parte din nou de mesajul standard: "Power on, battery level 60%!"

HyperX Cloud Alpha wireless au venit încărcate în cutie la 60% și după ce le-am folosit mai mult de o lună sunt la 42%.

Imagini din mai multe unghiuri cu căștile HyperX Cloud Alpha wireless, butoanele, portul USBC, rotița de volum.

image

Rotița de volum este pe casca dreaptă în partea de jos și e ușor de modificat volumul cu ea.

Cum se aud în jocuri? E o experiență destul de interesantă și de diversificată, dacă te concentrezi în mod special pe sunet.

În primul rând atrage atenția încărcarea armei în CS:GO, la începutul fiecărei partide, dar și pe parcursul ei. Un sunet scurt metalic care te face să simți pentru o clipă că asta e noua realitate, nu doar un joc. Apoi sunt pașii, și aici e o anumită diferență dacă ești atent. Nu e vorba doar de cum se apropie și cum se depărtează cineva de tine, ci de faptul că poți detecta și numărul persoanelor. 

Unii ar zice probabil că n-ai cum să faci asta într-un meci. Totuși cred că ceea ce face diferența între un jucător obișnuit și unul de top este capacitatea de a absorbi cât mai multă informație, de a o analiza în timp real și a o folosi în propriul avantaj. Și asta face HyperX Cloud Alpha wireless cu atât mai valoroase, pentru că îți permit „să auzi mai mult„.

În multiplayer-ul de la Halo Infinite nu am sesizat o diferență uriașă față de alte căști. Sunt niște plusuri la claritatea generală a sunetului și implicit a vocilor, dată de un acord fin în zona de înalte. 

În Fortnite sunetul este pe măsura imaginii, bogat și plin de efecte, o explozie de nuanțe.

Am jucat și Call of Duty:Mobile în emulatorul Gameloop, chiar și aici separația sunetului este foarte avansată. Spre exemplu când ai un XS1 Goliath în joc, sunetul scos atunci când calcă e complet diferit de cel pe care-l auzi în mod obișnuit. Dacă închid ochii pot reconstrui din imaginație modul în care se îmbină piesele de metal care pun în mișcare costumul.

Am ascultat muzică și m-am uitat la filme în perioada cu . The Peripheral este unul dintre cele mai interesante și tulburătoare seriale de pe Amzon în momentul de față și vine la pachet cu o calitate deosebită a sunetului. Toate companiile de film, ca și cele de jocuri, depun mari eforturi pentru ca imaginea și sunetul să fie din ce în ce mai aproape de realitate. Și în mare măsură reușesc.

Am băgat o suită de FLAC-uri pe YouTube, o tocăniță de Moby, Eminem, Crowded House, Pink Floyd, Sade, Michael Jackson, Queen, Led Zeppelin și alții. Apoi am ascultat niște muzică clasică, Concertului pentru pian și orchestră în La minor al lui Robert Schuman, cu Valentin Gheorghiu la pian. Și așa mai departe...

O concluzie despre HyperX Cloud Alpha wireless la capitolul sunet în general, nu doar în jocuri. Cu setările implicite căștile au volum puternic chiar și la 50%, bas copleșitor, medii bune și înalte clare, bine definite. Din aplicație pot fi făcute ajustări și setat pe tipul de conținut care te interesează pe tine.

O întrebare pe care mi-o pun constant testând diverse dispozitive și care-mi vine în minte acum. Sunt HyperX Cloud Alpha wireless căștile wireless perfecte pentru gaming?

Bineînțeles că nu, dar sunt cele mai bune căștii wireless de gaming pe care le-am testat în 2022, cel puțin până acum. Și asta automat ridică ștacheta și la la capitolul preț. La momentul publicării acestui review HyperX Cloud Alpha wireless se găsesc în magazinele locale la un preț cuprins între 900 și 1400 de lei. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite