Directorul unei bănci celebre despre bitcoin: „Poate deveni un instrument inutil”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoinul este în cădere în această perioadă FOTO Reuters
Bitcoinul este în cădere în această perioadă FOTO Reuters

Cofondatorul şi CEO-ul băncii Saxo Bank, Lars Seier Christensen crede că bitcoinul va trebui reglementat în curând, pentru a deveni o monedă serioasă şi pentru a atrage utilizatori şi acceptare din partea unor state.

Lars Seier Christensen crede că Bitcoin a greşit ţinându-şi proprietarii sub anonimat, deşi anumiţi utilizatori – unii dintre ei indezirabili – au plăcut această companie tocmai din acest motiv.

„Din cauza structurii pe care o are, interzicerea Bitcoin nu o va face să dispară. Dar o va face imposibil de abordat de către cei care vor să respecte legea – persoane particulare sau afaceri – ceea ce o va transforma într-un instrument inutil. Prin urmare, falsul sentiment de siguranţă al, să presupunem, indestructibilei reţele Bitcoin, nu ar mai conta prea mult în faţa unei încercări concertate de a restrânge mişcarea pe piaţă a Bitcoin“, a spus directorul Saxo Bank. 

Riscuri pe termen lung

Lars Seier Christensen crede că  „Bitcoin se confruntă cu riscuri serioase pe termen lung, deşi cred că asemenea valute digitale şi-ar putea găsi un loc în economie, prin structuri mult mai bine gândite şi ancorate de asseturi reale. Nu e nicio îndoială că multe bănci centrale au cam scrântit-o cu propriile monede când le-au desprins de realitate, şi e foarte probabil ca sectorul privat să facă o treabă mai bună în domeniul valutar decât o face statul, aşa cum se întâmplă şi în alte domenii. Vedem asta peste tot; de ce nu şi aici?“

image

El consideră că orice valută va fi supusă regulilor şi regularizarea înseamnă biletul lor către acceptare. „Bitcoin este o parte mică a sistemului economic şi nu va fi o ameninţare la adresa sistemului tradiţional multă vreme de-acum încolo. Dar dacă o va face, într-o bună zi, şi se va supune regulilor, va avea succes“, mai spune CEO-ul Saxo Bank. 

Deşi bitcoinul pare un paradis, Christensen crede că vor apărea monede şi mai bune. „Se întâmplă foarte rar ca primul venit să ia totul şi, analizând argumentele expuse mai devreme, cred că este suficient loc pentru îmbunătăţiri.“.

„Există cel puţin 80 de iniţiative similare cunoscute şi, bineînţeles, majoritatea vor eşua. Dar cunosc personal câteva proiecte în faza de idee care sunt mai bine construite şi vor fi capabile să obţină o distribuţie rapidă, transformându-se în competitori autentici ai Bitcoin“, a adăugat finanţistul.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite