Bitcoin, în cădere: sistemul, afectat de o eroare tehnică ce permite hackingul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Retragerile de bitcoin au fost oprite pe cea mai mare platformă din lume FOTO Reuters
Retragerile de bitcoin au fost oprite pe cea mai mare platformă din lume FOTO Reuters

Valoarea monedei virtuale bitcoin a scăzut brusc astăzi după ce unul dintre cele mai mari schimburi valutare Mt. Gox, a oprit momentan retragerea bitcoinilor din cauza problemelor tehnice.

De ce nu se mai pot retrage bitcoini din schimbul Mt. Gox? Potrivit comunicatului oficial al companiei, "un bug în softul de extragere de bitcoini dă posibilitatea cuiva care foloseşte reţeaua să modifice tranzacţiile pentru a da impresia că nu trimite bitcoini într-un portofel, deşi acest lucru se întâmplă. Deoarece tranzacţia apare ca neprocesată, bitcoinii urmează să fie trimişi iar. Mt. Gox lucrează cu echipa pentru dezvoltare de la Bitcoin pentru a rezolva problema".

Momentan, preţul unui bitcoin a ajuns la 624 de dolari, în scădere faţă de începutul zilei. Practic, hackerii ar putea penetra sistemul mult mai bine, iar din acest motiv, ca o măsură de siguranţă, Mt. Gox a blocat tranzacţiile. Pentru că o extragere ar putea apărea ca nefinalizată, cineva ar putea suna un serviciu de schimb valutar de bitcoin şi ar putea extrage din nou banii.

Preţul bitcoin la ora publicării articolului

image

Problema nu este numai la Mt. Gox, ci la întreg sistemul bitcoin, deoarece eroarea este în softul general, folosit de toate schimburile valutare. Preţul unui bitcoin a căzut la 535 de dolari, dar acum a revenit la 623-624 de dolari. Săptămâna trecută, bitcoinul a ajuns la 850 de dolari.

Ce înseamnă acest lucru pentru comunitatea bitcoin? Nu mai mult decât circumspecţie. Sistemul este încă nou, mai are erori, iar acestea pot fi exploatate de hackeri pricepuţi şi cu foarte mare putere de calcul.
 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite