Comunicatul în care Academia Română îşi exprima îngrijorarea faţă de implementarea tehnologiei 5G, înlăturat de pe site-ul instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Comunicatul în care Academia Română îşi exprima îngrijorarea faţă de implementarea tehnologiei 5G în România, a fost înlăturat de pe site-ul instituţiei, decizie care nu a aparţinut Biroului de Comunicare, ci conducerii, a explicat un reprezentant.

Contactat telefonic de News.ro, preşedintele forului, istoricul Ioan Aurel Pop, a transmis că nu poate vorbi şi că biroul prezidiului va formula un punct de vedere până la 1 septembrie.

Academia Română a transmis joi că este preocupată cu privire la consecinţele pe care utilizarea tehnologiei 5G le-ar putea avea asupra sănătăţii publice şi consideră că aceasta este o temă de maxim interes în contextul în care România analizează aprobarea strategiei de implementare a reţelei 5G la nivel naţional.

Forul a avertizat că implementarea tehnologiei 5G fără o evaluare concretă a riscurilor şi vulnerabilităţilor poate avea grave consecinţe asupra sănătăţii populaţiei şi poate genera prejudicii sensibil mai mari decât avantajele şi a cerut o analiză ştiinţifică responsabilă.

Comunicatul emis joi de Academie a stârnit o controversă în mediul online, iar vineri el nu se mai răgăseşte pe site-ul instituţiei.

„Decizia trebuie discutată cu domnul preşedinte. Noi avem un alt site în lucru”, a răspuns News.ro un reprezentant al departamentului de comunicare.

Ioan Aurel Pop a transmis că nu poate vorbi.

Tehnologie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite