Austriecii de la Kapsch aduc integrarea dispozitivelor Apple în companiile din România
0
Compania Kapsch va oferi celor din sectorul enterprise integrare cu dispozitivele producătorului american. Acest lucru presupune dezvoltarea de aplicaţii şi de infrastructură care să asigure securitatea şi eficientizarea muncii.
Kapsch România este o subsidiară a Kapsch BusinessCom, companie care face parte din Grupul Kapsch – furnizor de top de servicii IT&C în Austria şi Europa Centrală şi de Est. Subsidiara grupului austriac pune la dispoziţia clienţilor săi integrarea eficientă a noilor tehnologii în munca acestora. Această integrare are şi un avantaj secundar, şi anume faptul că securitatea este mai mare, faţă de un dispozitiv personal al angajatulul.
Platforma iOS a fost preferată de Kapsch pentru că oferă o experienţă unică prin simplitate, prin intuitivitate şi, în acelaşi timp, prin nivelul avansat de integrare. Concepute pentru a fi cât mai simplu de utilizat, dispozitivele Apple beneficiază de un ecosistem mare de aplicaţii alcătuit din suitele de aplicaţii off-the-shelf, precum şi din aplicaţiile dezvoltate la cerere. Chiar dacă Android este cea mai populară platformă, iOS este cea mai sigură dintre cele două.
Pentru 2013, compania IDC apreciază că piaţa dispozitivelor mobile va creşte cu 20% faţă de anul pe care îl încheiem, reprezentând aproximativ 57% din creşterea marcată de întreaga piaţă globală de IT. Creşterea previzionată a acesteia este de 5,7%, până la 2.100 miliarde de dolari. Fără dispozitivele mobile inteligente creşterea ar fi de numai 2,9%. Pentru România, estimările de piaţă indică o posibilă triplare a numărului de telefoane inteligente, de la 2,5 milioane în 2011 la 7,5 milioane în 2015.
Managerul general al Apcom, unic distribuitor Apple în România, este de părere că activităţile clienţilor pot fi mai uşoare, mai rapide şi mai intuitive prin folosirea unor astfel de dispozitive. „[...] cu dispozitivele iOS poţi ţine astăzi un birou mobil într-o singură mână. Indiferent dacă eşti nevoit să verifici o ofertă, să aprobi un plan de proiect, să revizuieşti un document juridic sau să semnezi un contract, aceste dispozitive îţi permit accesul la fişierele necesare folosind o largă varietate de aplicaţii de business“, a declarat Borislav Petrov.
Oportunităţile pe piaţa din România
Reprezentanţii Kapsch consideră că acest tip de servicii pot fi implementate în orice companie care vrea să-şi eficientizeze fluxul de lucru, dar fără riscurile aferente ale unui dispozitiv asupra căruia nu există un control. Astfel, cu infrastructura tehnologică potrivită chiar şi încheierea unui contract la bancă poate fi eficientizată. Nemaifiind nevoie de hârtii, şi doar de câteva click-uri digitale, procesul ar dura mai puţin.
Aplicaţiile nu sunt create doar de Kapsch, ci pot fi preluate de la terţi şi adaptate unui anumit sistem cerut de companie. Iar timpul necesar implementării acestor soluţii depinde de la cerere la cerere. De la câteva săptămâni se poate ajunge şi la câteva luni. În general, Kapsch vede oportunitatea în sistemul bancar, cel medical privat şi, poate în viitor, în cel educaţional.