Superstiţii cu animale: în ce situaţii ne aduce noroc pisica neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superstiţii cu animale. Animalele, păsările şi insectele au fost din cele mai vechi timpuri asociate cu diferite superstiţii. De cele mai multe ori, prezenţa lor este asociată cu norocul sau cu ghinionul.

Superstiţii cu animale. Câinii

Cel mai bun prieten al omului este prezent în multe superstiţii, scrie Traditiidinromania.ro. Astfel, dacă vedem un câine alb, acesta este un semn bun, de noroc. În schimb, dacă un câine urlă la o uşă, atunci prevesteşte moartea cuiva. Conform unei alte superstiţii, dacă un câine roade iarbă, înseamnă că va ploua.

Superstiţii cu animale. Caii

Ca şi în cazul câinilor, caii de culoare albă sunt asociaţi cu norocul. Potcoava unui cal, dacă este pusă pe peretele casei, va aduce noroc. În schimb, dacă se răstoarnă şi nu mai stă în formă de „U”, atunci poate aduce ghinion. De asemenea, numele cailor nu trebuie schimbat niciodată, pentru că acest lucru va aduce ghinion.

Superstiţii cu animale. Pisicile

Desigur, pisicile sunt animalele cel mai des prezente în superstiţii. O pisică albă aduce noroc dacă o vedem ziua, dar ghinion dacă o vedem noaptea.

Dacă o pisică neagră vine spre noi, atunci vom avea noroc, dar dacă ne taie calea vom avea ghinion, pentru că pisica va lua cu ea norocul. Totuşi, este bine să avem în casă o pisică neagră sau să ne întâmpine una la uşă sau să vedem trei pisici negre la rând.

Dacă ne intră în casă o pisică cenuşie sau tigrată, vom primi mulţi bani. O pisicuţă care se spală cu laba pe faţă anunţă venirea unor musafiri. Iar cei care îneacă pisicile riscă să moară la rândul lor înecaţi.

Superstiţii cu animale. Buburuzele

Găsirea unei buburuze aduce noroc, în schimb dacă omorâm una atunci vom avea ghinion. Norocul este asociat deseori cu numărul de buline negre pe care le are buburuza găsită: multe pete negre înseamnă mult noroc. Dacă o fată prinde această insectă şi apoi îi dă drumul, din direcţia spre care a zburat buburuza va apărea viitorul ei soţ.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite