VIDEO NeverWet promite suprafeţe uscate mereu, dar eşuează lamentabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
NeverWet promite astfel de efecte, dar nu funcţionează mereu
NeverWet promite astfel de efecte, dar nu funcţionează mereu

O companie din Statele Unite ale Americii susţine că a descoperit materialul care transformă orice suprafaţă într-una care nu se va mai uda niciodată. Impresiile de pe internet nu sunt la fel de entuziasmante ca prezentarea oficială.

Neverwet este o soluţie superhidrofobică ce poate fi aplicată peste un material. Compania se laudă cu faptul că materiale date cu Neverwet au rezistat uscate sub apă timp de un an.

Ideea Neverwet a apărut acum doi ani, când o firmă din Pennsylvania a dezvoltat un material cu care promitea să facă gadgeturile şi suprafeţele imune la apă. Pe vremea aceea era doar o idee, care nu putea fi vândută. Abia anul acesta au apărut şi primele variante comerciale, iar video-ul optimist pe care-l puteţi vedea mai jos nu este confirmat şi în realitate.

Substanţa NeverWet costă 20 de dolari în Statele Unite ale Americii, dar are o problemă majoră: se poate şterge uşor de pe suprafeţe.

Potrivit Slate.com, care a încercat materialul, NeverWet (niciodată umed) poate fi tradus prin "destul de des umed". Ei au testat substanţa pe pantofi, haine, hârtie, lemn, smartphone şi o tastatură. De altfel, deşi în reclamă se arată un smartphone introdus în apă, produsul oficial nu este recomandat pentru o astfel de folosire.

"Substanţa nu rezista atât de mult. Puteam să o şterg cu degetul de pe suprafeţe lucioase, cum ar fi sticla sau se duce automat de pe pantofi", scrie jurnalistul Slate. Din păcate, substanţa lasă şi urme pe suprafeţele atinse, un fel de culoare discretă, ce poate fi uşor confundată cu murdăria. Dacă am da cu NeverWet pe haine care nu sunt albe, acestea şi-ar schimba culoarea.

În prezentarea tehnică a produsului, NeverWet funcţionează modificând unghiul în care apa loveşte materialul. Când apa loveşte o suprafaţă, creează un unghi de contact de 180 de grade, lăsând o suprafaţă de contact limitată. Utilizatorii trebuie să dea cu spray, să aştepte 30 de minute, iar apoi mai dau un strat şi mai aşteaptă 30 de minute. Problema este distanţa de la care este împrăştiat produsul: prea aproape şi se creează o culoare lăptoasă, iar dacă e aplicată de departe, atunci s-ar putea să nu aibă efect.

Materialul complet din Slate poate fi citit accesând acest link.

Aceleaşi probleme le-au identificat şi cei de la Geek.com. Video-ul de mai jos e o demonstraţie cu substanţa.
 

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite