Oraşul subacvatic în spirală ce poate fi o realizare a viziunii Atlantidei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul subacvatic în spirală FOTO Schimz Corporation
Oraşul subacvatic în spirală FOTO Schimz Corporation

O echipă de ingineri japonezi şi-a pus ambiţia să aducă la viaţă o metropolă subacvatică care ar fi prima realizare reală a viziunii Atlantidei despre o civilizaţie pierdută.

Arhitecţii şi savanţii japonezi şi-au prezentat planurile de a construi un oraş gigant subacvatic la câteva mii de metri adâncime care ar subzista pe baza resurselor din subsolul marin, informează Daily Star.

„Ocean Spiral City” este o construcţie formată dintr-o sferă la suprafaţa apei care captează lumina solară şi o structură în spirală care coboară până la 4.000 de metri adâncime.

Proiectul este conceput de compania japoneză de inginerie Shimizu Corporation şi este gândit să ofere o soluţie la schimbările climatice prin generarea de energie regenerabilă  convertind energia termală a oceanului în electricitate.

Anunţat în 2014, oraşul a fost preconizat să primească primii 5.000 de locuitori până în 2030. Din nefericire, firma n-a anunţat de atunci prea multe actualizări privind stadiul proiectului care ar costa 19 miliarde de dolari.

Arhitecţii oraşului au convingerea că umanitatea nu are în vedere toate resursele Pământului, alegând să trăiască doar la suprafaţă .

„Oceanul acoperă circa 70%  din suprafaţa Pământului din care în jur de 80% este apă adâncă. Aceasta are un potenţial puternic pentru asigurarea ciclurilor adecvate în biosfera globală. Totuşi nu am profitat încă de avantajul său. Credem că putem utiliza acest potenţial nelimitat al adâncului marin prin conectarea verticală a atmosferei, suprafeţei oceanice, adâncurilor şi subsolului marin”, se arată în prezentarea proiectului. 

Oraşul va avea aproape de suprafaţă un dom ce va servi drept bază, legat de o spirală ce va merge până la 4.000 de metri adâncime, de unde va extrage resurse, va stoca şi reutiliza dioxidul de carbon. Oraşul va avea şi un port pentru submarine ce va aproviziona cu electricitate, apă şi oxigen straturi mai adânci ale oraşului.

Știință



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite