Fosila unei specii de balenă ucigaşă cu picioare a fost descoperită în Egipt
0Cercetătorii au descoperit o nouă specie de balenă ucigaşă, numită Phiomicetus anubis, care a cutreierat oceanele Pământului în perioada Eocenului, în urmă cu 56 - 34 de milioane de ani. Rămăşiţele vechi de aproximativ 43 de milioane de ani ale unei balene ucigaşe cu patru picioare, au fost descoperite în Egipt, în deşertul Sahara şi au fost identificate ca o specie nouă, a raportat StudyFinds luna trecută.
Oamenii de ştiinţă afirmă faptul că această descoperire contribuie la înţelegerea procesului de evoluţie al balenelor de la mediul terestru, cum erau în antichitate, la mediul marin, cum le cunoaştem noi astăzi.
Rămăşiţele, care includ craniul şi coastele, au fost descoperite în timpul unei expediţii internaţionale în anul 2008 pe Valea Nilului, în depresiunea Fayum, scrie The Jerusalem Post.
Noua specie de balenă, denumită Phiomicetus anubis, avea o lungime estimată la aproximativ trei metri şi o masă corporală de circa 900 de kilograme, au indicat cercetătorii. Cel mai probabil animalul a cutreierat oceanele Pământului în perioada Eocenului, cu aproximativ 56 - 34 de milioane de ani în urmă.
Scheletul balenei a dezvăluit că specia avea un bot lung şi dinţi ascuţiţi ataşaţi de maxilarele masive. Experţii spun că probabil animalul arăta ca o combinaţie dintre un delfin modern şi un lup uriaş, acvatic.
„Când dovezile anatomice ne-au condus la concluzia că este o nouă specie de balenă, a fost o senzaţie uimitoare de bucurie şi entuziasm. Această contribuţie avansează semnificativ înţelegerea rolului pe care l-au jucat apele africane în evoluţia balenelor în timpul Eocenului”, a declarat pentru StudyFinds autorul principal al studiului publicat în Proceedings of the Royal Society B, Abdullah Gohar.