Spune-mi ce salariu ai, ca să-ţi spun dacă nevasta îţi va pune coarne: diferenţa care încurajează infidelitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atât femeile, cât şi bărbaţii sunt mai predispuşi să-şi înşele partenerii atunci când depind financiar de ei. FOTO Shutterstock
Atât femeile, cât şi bărbaţii sunt mai predispuşi să-şi înşele partenerii atunci când depind financiar de ei. FOTO Shutterstock

Motivele din cauza cărora oamenii ajung să-ţi înşele parterii de viaţă sunt variate, însă anumiţi factori ne predispun mai mult să călcăm strâmb, după cum s-a stabilit în urma unui studiu la care au participat 9.000 de persoane, bărbaţi şi femei.


Echipa de cercetare a Universităţii din Connecticut, SUA, condusă de profesorul de sociologie Christin Munsch, a analizat datele oferite de 9.000 de persoane, femei şi bărbaţi cu vârsta între 18 şi 32 de ani, fiind urmărit gradul în care erau mulţumiţi de mariaj, dar şi detalii referitoare la activitatea sexuală. 

Concluzia care a reieşit în mod clar în urma studiului: atât femeile, cât şi bărbaţii sunt mai predispuşi să-şi înşele partenerii atunci când depind financiar de ei. De fapt, cu cât suntem mai dependenţi de partener din punct de vedere financiar, cu atât creşte probabilitatea de a călca strâmb.

Astfel, în decursul unui an, există 5% şanse ca o soţie casnică, total dependentă financiar de soţ, să aibă o aventură extraconjugală, faţă de cele independente finaciar. În cazul bărbaţilor întreţinuţi, procentul creşte la 15% în cazul bărbaţilor care trăiesc exclusiv din banii partenerelor de viaţă. De asemenea, bărbaţii care aduc bani în casă, dar nu ei sunt cei care câştigă cel mai mult, sunt mai predispuşi la infidelitate. Vestea bună este că reprezentanţii sexului tare devin încrezători şi scade vertiginos probabilitatea de a-şi înşela partenera atunci când ei aduc în casă 70% din veniturile totale ale familiei.

Această tendinţă s-a observat şi în cazul femeilor: cu cât câştigă mai mulţi bani, cu atât scade probabilitatea de a-şi creşte stima de sine în alte moduri, dăunătoare pentru căsnicie. „Nu ne dorim să avem aproape persoane care ne fac să ne simţim nişte rataţi. Deşi poate să pară surprinzător, nu vrem un partener mult mai atrăgător, cu un succes mult mai mare decât avem noi sau cu mult mai inteligent, aşa cum nu ne-am dori nici să fim cu o persoană mai puţin inteligentă sau atrăgătoare. Înşelatul reprezintă în acest caz o modalitate de a ne distanţa de un partener pe care începem să-l percepem ca pe o ameninţare. Bărbaţilor, în special, nu le place să fie dependenţi de o altă persoană, situaţie catalogată drept un pericol pentru masculinitatea lor“, a explicat sociologul Christin Munsch.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite