Scrisoarea emoţionantă prin care un tată i-a dezvăluit copilului că nu există Moş Crăciun: Credea atât de sincer că vin renii încât ne era clar că o să sufere cumplit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scrisoarea emoţionantă include şi un „pact de băiat mare“ făcut cu Moş Crăciun
Scrisoarea emoţionantă include şi un „pact de băiat mare“ făcut cu Moş Crăciun

Un tată a postat în mediul online scrisoarea emoţionantă prin care îi dezvăluie băiatului său adevărul despre Moş Crăciun şi pe care o consideră o sursă de inspiraţie pentru părinţi. El îi explica pe atunci ce înseamnă cu adevărat Crăciunul şi îi propunea un „Pact de băiat mare“, în urma căruia „moşul îi dă dezlegare să le zică prietenilor mai mari că nici el nu crede în basme cu reni şi spiriduşi“.

Ciprian Dudău este tatăl care, în urmă cu câţiva ani, decidea să îi dezvăluie copilului său adevărata identitate a lui Moş Crăciun, oferindu-i astfel o altă perspectivă asupra Crăciunului. 

Bărbatul mărturiseşte într-o postare pe contul de Facebook că a găsit prin bibliotecă scrisoarea care ar putea fi folosită ca sursă de inspiraţie pentru părinţii care nu vor să-i dezamăgească pe cei mici. 

Tatăl i-a propus copilului un „Pact de băiat mare“, deoarece şi-a dat seama că trebuie să îl „extragă din basmul cu reni şi să îl aducă în spiritul adevărat al Crăciunului“. 

„Acum ceva ani, când încă Andrei sâsâia peltic că o să stea «tl'eaz să-l vladă ple Moşu'» şi adormea fără greş cum trecea de ora opt, ne-am pus problema cum o să îl extragem din basmul cu renii şi să-l aducem în spiritul adevărat al sărbătorilor de Crăciun. Credea atât de sincer că vin renii şi mănâncă biscuiţi sub brad încât ne era clar că o să sufere cumplit dacă la şcoală cineva ar fi râs de el pe tema asta.

Aşa că Moşu' i-a scris o scrisoare. Lungă rău, că şi Moşu' era tulburat şi nu-şi putea aduna ideile. Se chema «Pact de băiat mare». Şi a funcţionat. Andrei e băiat mare acum şi iubeşte Crăciunul, primeşte şi oferă cadouri cu plăcere şi nu a râs niciodată de un copil mic care crede încă în Moş. Ieri am găsit scrisoarea prin bibliotecă, scorojită toată, şi am scanat-o. Dacă aveţi aceeaşi problemă, folosiţi-o ca inspiraţie“, îndeamnă bărbatul alături de imaginile cu scrisoarea şi o fotografie cu fiul său.

Scrisoarea în întregime: 

„Dragul meu Andrei-Liviu,

Mă bucur să aud că şi anul care a trecut ai fost un băiat cuminte şi harnic la învăţătură. Am auzit şi de diplomele tale şi de premiile pe care le-ai luat. Am auzit şi de nişte mici obrăzniceli, dar spiriduşii mei  mi-au spus că de fiecare dată ţi-a părut foarte rău când ai făcut o prostioară, aşa că, dacă părinţii tăi te-au iertat, te-am iertat şi eu. 

Dar să ştii că nu ţi-am scris o scrisoare aşa lungă doar ca să ne amuzăm. Vreau să te rog ceva, ceva care să fie doar secretul nostru. 

Tu te faci băiat mare, de la an la an. Uşor, uşor nu o să mai crezi în Moş Crăciun, aşa cum cred copiii mici. Adică toată povestea cu sania care vine la fereastră şi Moşul care se bagă prn horn cu sacul cu jucării. Acum ştii şi tu, mi-ar fi tare greu să intru prin ţeava de la aragaz la bloc, nu? Şi ai zburat şi tu cu avionul, îţi dai seama că ar fi cam periculos să mergi prin nori cu o sanie trasă de reni, nu? Moşul nu este ca un actor burtos din filme, care aterizează pe blocul tău în mijlocul nopţii. Imaginează-ţi câtă lume ar suna la poliţie!

Dar ascultă la mine. Aşa cum dragostea celor din jurul tău nu are nevoie de sanie ca să ajungă la tine, aşa cum nu am nici eu nevoie. Eu nu trimit copiilor saci cu jucării, eu le trimit iubire în inimile celor din jur. Şi fiindcă cei din jur te iubesc, se dau peste cap să ai un Crăciun fericit. Asta e secretul lui Moş Crăciun, pe care îl ştiu doar băieţii mari. Cadourile nu vin din Laponia, cadourile vin din dragostea familiei tale. Moşul doar dă o ocazie festivă să îţi spună că te iubesc. 

Să rămână încă secretul nostru, da? Lasă copiii mai mici să creadă în basmul cu sania şi renii. Ştii cât de mult le plac poveştile frumoase. Şi atunci când o să creşti mare şi o să ai şi tu copii, să îţi aduci aminte câtă fericire ţi-a adus ţie Crăciunul. Fiindcă te-ai simţit iubit. Iar Moşul o să te ajute, cât poate, să pui copiilor tăi sub brad ce îşi doresc şi să te bucuri de bucuria lor, aşa cum se bucură părinţii tăi de fericirea ta. 

Băieţilor mari... ştiu.. le este puţin ruşine să recunoască faptul că nu mai cred într-un basm cu Moş Crăciun. Mai ales copiilor din ziua de azi aşa inteligenţi şi informaţi. Ca să nu te supere prietenii tăi mai răutăcioşi, Moşul îţi dă dezlegare, începând cu acest Crăciun, să le zici că nici tu nu crezi în basme cu reni şi spiriduşi.

Moşul te roagă doar să îi promiţi că în fiecare an, când te vei gândi la Crăciun, îţi vei aduce aminte secretul nostru. Oricât de mare te-ai face, iubeşte-ţi părinţii, familia şi prietenii. Şi Moşul va ave grijă ca ei să te iubească înapoi de 10 ori mai mult. Şi uite aşa o să ai şi cadouri şi o să fii şi fericit. 

Dacă eşti de acord să facem acest Pact de Băiat Mare şi să păstrăm secretul, semnează-te, împătureşte bine scrisoarea asta, şi roagă pe un părinte să mi-o trimită. 

Pact de Băiat Mare

Începând de astăzi, Andrei-Liviu are voie să zică prietenilor că nu crede în basme cu sănii zburătoare şi reni şi moşi graşi care vin pe horn. Iar Moşul promite că va continua să îi aducă iubire în sufletele celor din jur în fiecare an. Şi cadouri“. 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite