Obiceiuri recomandate de psihologi pentru a creşte instant nivelul de fericire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiceiuri recomandate de psihologi pentru
creşerea instantă a nivelului de fericre
Obiceiuri recomandate de psihologi pentru creşerea instantă a nivelului de fericre

Pentru creşterea stării de bine, cercetătorii recomandă practicarea câtorva activităţi zilnice. Dincolo de o reţetă standard a fericirii, există metode simple care dau rezultate imediate.

Când vine vorba de fericire, persoanele în vârstă par să ştie ceva ce restul oamenilor nu ştiu. O serie de studii au constatat că odată cu înaintarea în vârstă devenim mai fericiţi. Un studiu recent a scos la iveală că încrederea în propria persoană, care vine odată cu înaintarea în vârstă, este secretul care produce o serie de beneficii psihologice sănătoase oamenilor, scrie businessinsider.com

Alte obiceiuri care au capacitatea de a creşte nivelul de fericire:

Scrie 3 lucruri pentru care eşti recunoscător

Într-un studiu american, cercetătorii au analizat 3 grupuri de voluntari care au avut drept sarcină păstrarea unui jurnal săptămânal. Unii au scris despre evenimentele majore care s-au întâmplat în acea săptămână, iar alţii despre lucrurile pentru care sunt recunoscători. Zece săptămâni mai târziu, subiecţii din al doilea grup au înregistrat un nivel crescut de optimism şi o mai mare mulţumire privind propria viaţă.

Savurează o ceaşcă de cafea

Mai multe studii au identificat o legătură între consumul de cafea şi reducerea riscului de depresie sau suicid. Ca stimulant al sistemului nervos central, cofeina nu doar stimulează niveul de energie, ci poate îmbunătăţi şi starea de spirit.

Petrece timp în natură

Un studiu efectuat în California a scos la iveală faptul că petrecerea timpului în natură relaxează creierul şi scade numărul gândurilor negative. Mai mult, scanările creierului au relevat mai puţină activitate în cortexul prefrontal subgenual, o regiune a creierului care joacă un rol-cheie în unele tulburări, cum ar fi starea de anxietate.

Participă la activităţi culturale

Un studiu care a analizat anxietatea, depresia şi nivelul de satisfacţie a peste 50.000 de adulţi din Norvegia a oferit cercetătorilor o perspectivă interesantă: persoanele care au participat la mai multe activităţi culturale au raportat niveluri mai scăzute de anxietate şi depresie, precum şi un nivel mai mare al stării de fericire.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite