O australiancă a descoperit că puiul adorabil găsit în curte după ce a fost scăpat de un vultur nu era un câine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dingo

O femeie care a luat în grijă un „pui adorabil“ după ce un vultur l-a lăsat în curtea casei sale din Australia a avut surpriza să afle că noul ei animal de companie nu este un câine.

Teste ADN au confirmat că ea găsise, de fapt, un dingo. Femeia a fost trezită într-o noapte de august de urletele unui animal din curtea casei sale aflate în oraşul australian Bright. Pentru că nu ştia exact cu ce are de-a face, a cerut iniţial ajutorul prietenilor de pe Facebook. 

„M-am trezit auzind un scheunat din tufişuri. Nu-mi dau seama dacă este o vulpe sau un câine“, a scris ea pe Facebook.

După discuţii aprinse online, femeia s-a decis să ducă puiul numit „Wandi“ la spitalul de animale alpine, pentru un test ADN. Până la venirea rezultatelor, puiul a fost trimis în grija unui sanctuar pentru câini dingo. 

„După săptămâni de aşteptare neliniştită, rezultatele laboratorului de genetică au dezvăluit că Wandi este 100% un dingo“, a anunţat vineri sanctuarul. 

„Wandi va face parte din programul nostru de reproducere, adăugând noi gene pentru a creşte puterea şi diversitatea populaţiei captive de dingo pe care o avem în sanctuarul nostru“, se arată în mesaj. 

Imagine indisponibilă

Asociaţia a mai spus că puiul avea răni, indicând că a fost răpit de un vultur din mediul său.

„Bănuim că Wandi a fost furat de un vultur şi scăpat, întrucât a suferit răni la spate”, a scris fundaţia.

În Australia, câinele dingo este protejat în parcurile naţionale, conform unei legi din 1992 privind conservarea naturii. Cu toate acestea, în unele zone din Queensland, câinii dingo sunt consideraţi dăunători.

Dingo are un aspect asemănător câinelui, cu capul relativ lat şi urechile erecte şi se hrăneşte cu alte mamifere cum ar fi iepuri sau canguri. Obişnuieşte să urle şi rareori să latre. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite