O femeie riscă șapte ani de închisoare pentru un comentariu postat pe o rețea de socializare: „Mă gândeam, mă rugam, eram distrusă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie însărcinată este pasibilă de șapte ani de închisoare pentru că a criticat pe Facebook o pastă de tomate. Chioma Okoli, în vârstă de 39 de ani, o femeie de afaceri din Lagos, riscă să fie urmărită penal și dată în judecată după ce a afirmat că pasta de tomate produsă de un brand renumit este prea dulce, relatează Independent.

Femeia este însărcinată cu al patrulea copil. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Femeia este însărcinată cu al patrulea copil. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Întâmplarea a avut loc pe data de 17 septembrie. Femeia a criticat produsul Erisco Foods într-o postare care a fost însoțită și de o fotografie. În plus, ea i-a îndemnat pe urmăritorii săi să-și spună părerea cu privire la acesta, conform CNN. 

Nu mai distrugeți produsul fratelui meu. Dacă nu vă place, folosiți altul decât să aduceți asta în social media sau să sunați la serviciul clienți", a reacționat un utilizator al rețelei de socializare. 

„Ajută-mă să-l sfătuiesc pe fratele tău să nu mai omoare oamenii cu produsul său, ieri a fost prima dată când l-am folosit și este zahăr pur”, i-a răspuns Okoli. 

După o săptămână, pe 24 septembrie, ea a fost arestată în timp ce se îndrepta spre biserică și a spus pentru CNN că a stat într-o „celulă cu scurgeri”. 

 „Nu existau locuri, așa că am stat în picioare tot timpul până a doua zi", a mărturisit ea. „Picioarele mele erau în apă (care se infiltra prin acoperiș). Uneori, mă ghemuiam pentru a reduce presiunea asupra picioarelor mele. Mă gândeam la copiii mei care erau acasă. Vorbeam cu mine însămi. Mă gândeam, mă rugam, eram distrusă", a mai adăugat femeia. 

Chioma Okoli, care este mama a trei copii, a fost acuzată că a complotat cu alte două persoane pentru a „instiga oamenii împotriva Ericso Foods Limited”. 

În următoarea zi, ea a fost dusă cu avionul în capitala nigeriană Abuja și reținută la o secție de poliție, înainte de a fi eliberată pe cauțiune o zi mai târziu. 

Totodată, ea riscă să fie condamnată la plata unei amenzi de peste 4.000 de euro și la închisoare. Femeia a intentat două procese, unul împotriva poliției și unul împotriva companiei Ericso. 

Okoli, care este însărcinată cu al patrulea copil, nu a vrut să își ceară scuze în mod public față de Ericso, ceea ce era o condiție a eliberării sale pe cauțiune.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite