Îngrijirea părului pe timp de vară: 5 măști naturale care se prepară acasă cu doar câteva ingrediente

0
Publicat:

Vara reprezintă o perioadă solicitantă pentru părul nostru din cauza expunerii prelungite la soare și a umidității ridicate. De asemenea, la mare sau la piscină, sarea ori clorul din apă pot duce la uscarea, fragilizarea și degradarea firelor de păr. Îngrijirea podoabei capilare cu măști naturale, făcute acasă, poate fi o soluție eficientă pentru a-i reda strălucirea și sănătatea.

Ingrediente pentru mască de păr FOTO goodhousekeeping.com/ Danielle Daly
Ingrediente pentru mască de păr FOTO goodhousekeeping.com/ Danielle Daly

Pe timpul sezonului cald, hidratarea este esențială, atât pentru întregul organism, cât și pentru păr. Este important să ne asigurăm că bem, în permanență, o cantitate suficientă de lichide. Consumul de apă ajută inclusiv la menținerea elasticității și hidratării firelor de păr.

O altă măsură de protecție, astfel încât părul nostru să aibă cât mai puțin de suferit, este limitarea expunerii la soare. Ideal ar fi ca părul să fie acoperit cu șepci sau pălării, atunci când stăm la soare, mai ales în intervalul orar 10:00 - 16:00, când radiațiile solare sunt cele mai intense. Acest lucru va ajuta la protejarea părului de efectele nocive ale razelor UV.

Înainte de a merge la plajă sau la piscină, este bine să aplici și un un balsam de protecție pe păr. Acesta va forma o barieră de protecție împotriva substanțelor chimice din apă și a radiațiilor UV. Totodată, spălarea părului pe timp de vară, chiar și zilnică, este benefică.

5 măști naturale, pentru îngrijirea părului vara

Măștile naturale, preparate acasă, pot aduce numeroase beneficii pentru sănătatea și frumusețea părului. Iată câteva rețete simple:

1. Mască cu avocado și ulei de măsline Pasează un avocado copt și amestecă-l cu o lingură de ulei de măsline. Aplică masca pe părul umed și masează ușor scalpul. Las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi clătește bine cu apă călduță.

2. Mască cu iaurt și miere Amestecă o cană de iaurt cu o lingură de miere. Aplică amestecul pe păr și lasă-l să acționeze timp de 20-30 de minute. Clătește cu apă călduță și șampon.

3. Mască cu ulei de cocos și aloe vera Amestecă două linguri de ulei de cocos cu gel de aloe vera proaspăt. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de cel puțin o oră. Spală părul cu șampon și apă călduță.

4. Mască cu castraveți și zeamă de lămâie

Este nevoie de doi castraveți pisați, zeama de la o jumătate de lămâie și câteva linguri de lapte. Se omogenizează bine, se aplică pe păr și se lasă să acționeze timp de 15 minute. Atenție, dacă părul este vopsit, masca poate decolora pigmentul. În loc de lămâie poate fi folosit ceaiul verde (5 plicuri la o cană). Se pun cinci linguri și nu depigmentează. Lămâia poate fi folosită, fără probleme, la părul blond.

5. Mască cu ulei de măsline și vitamine

Se amestecă într-un recipient două linguri de ulei de măsline, încă două de ulei de ricin, zeama de la o jumătate de lămâie, două fiole de vitamina E și 20 de picături de vitamina A, uleioasă. Amestecul se poate aplica pe păr și se menține o jumătate de oră, sau poate fi pulverizat. În cazul pulverizării, nu necesită clătire.

Pe timpul verii, este recomandată evitarea, pe cât de mult posibil, utilizării uscătorului de păr, a plăcii de îndreptat sau a ondulatorului, pentru a proteja părul de efectele căldurii excesive. Totodată, pentru a îndepărta părul uscat și deteriorat, vârfurile ar trebui să fie tunse, în mod regulat.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite