Injecţii cu botox în stomac, ultima „nebunie” în materie de slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegienii au început să testeze botoxul, binecunoscutul tratament antirid, acesta dovedindu-se un tratament bun şi în prevenirea obezităţii.

Teoretic, injecţiile cu botox în pereţii stomacului ar face pacienţii să se simtă sătui pentru mai multă vreme, iar drept urmare, aceştia ar mânca mai puţin. Studiile pe animale arată că primele pierderi în greutate ar fi vizibile între trei şi cinci săptămâni.

Metoda botoxului injectat în muşchii stomacali are puţine efecte secundare, este minim invazivă şi este mai ieftină decât o operaţie de micşorare a stomacului, de exemplu. Tratamentul se bazează pe toxina produsă de bacteria Clostridium botulinum şi funcţionează prin blocarea semnalelor transmise de la nervi, la muşchi, reducând contracţiile musculare şi încetinind ritmul în care mâncarea este împinsă spre a fi digerată.

O alternativă mai costisitoare, dar cu rezultate pe termen lung este chirurgia bariatrică sau chirurgia obezităţii. Pentru persoanele cu probleme grave de greutate, există operaţii restrictive, care micşorează volumul stomacului, precum inelul gastric laparoscopic şi gastrectomia longitudinală, operaţii malabsorbitive şi intervenţii mixte, cu restricţie şi malabsorbţie în acelaşi timp, precum bypassul gastric.

Operaţia de micşorare a stomacului prin introducerea unui inel gastric este cea mai cunoscută operaţie şi constă în introducerea unui inel de silicon în jurul porţiunii superioare a stomacului, care duce la îngustarea trecerii alimentelor prin această zonă, creându-se astfel un stomac asemănător cu o clepsidră. Alimentele ajung mai întâi în porţiunea superioară, care se umple repede, şi apare saţietatea, astfel masa fiind considerabil redusă în volum. Abia ulterior, treptat, alimentele înmuiate se scurg, uşurel, în zona inferioară.

Cealaltă opţiune oferită de chirurgi, gasterectomia longitudinală, este operaţia care constă în secţionarea longitudinală a stomacului şi transformarea sa într-un tub subţirel, care nu permite decât accesul unei cantităţi mici de alimente, iar bypassul gastric este intervenţia prin care se micşorează stomacul şi se scurtează intestinul activ.


 

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite