Infografic. Ce se întâmplă în corpul nostru după ce mâncăm un Big Mac: efectele pe care le are, prezentate pas cu pas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un infografic realizat de Fast Food Menu Price arată ce se întâmplă în corpul nostru în prima oră după ce mâncăm un burger Big Mac. Efectele negative sunt mai multe decât ne putem imagina.

Un Big Mac are aproximativ 540 de calorii, dintre care 240 sunt grăsimi, scrie Medical Daily. Infograficul prezintă pas cu pas efectele pe care îl are acest burger asupra corpului nostru. Astfel, în primele 10 minute, carbohidraţii cresc nivelul insulinei din organism, lucru care pe termen lung poate determina rezistenţă la insulină, care creşte riscul de diabet. Un studiu realizat în anul 2012 a arătat că oamenii sănătoşi, dacă mănâncă fast-food de două ori pe săptămână, au un risc cu 27% mai mare de a face diabet de tipul 2.

Burgerul conţine 970 miligrame de sare, adică 42% din doza zilnică maximă recomandată. Consumul prea mare de sare poate duce la diferite probleme de sănătate, prima care apare fiind deshidratarea. Şi de multe ori deshidratarea este confundată cu foamea, deci vom fi tentaţi să mâncăm şi mai mult. Senzaţia poate să apară deja după 30 de minute. Pe termen lung, sarea în exces nu va putea fi eliminată de rinichi şi va duce la probleme cardiace şi hipertensiune arterială, care pot provoca atac de cord sau atac cerebral.

image

După 40 de minute, senzaţia de foame va fi şi mai intensă, din cauza dezechilibrului glicemic provocat de burger. Grăsimile trans (1,5 grame în Big Mac) şi siropul de fructoză pe care îl conţine burgerul vor fi asimilate rapid de sistemul digestiv, ducând la creşterea insulinei şi la o senzaţia puternică de foame, deşi organismul nu are nevoie de hrană în acest moment.

Digestia unui burger durează mult mai mult decât ar fi normal, penru că este un aliment foarte gras. Astfel, în mod normal un aliment este digerat complet în aproximativ 24 de ore, dar în cazul unui burger digestia va dura trei zile, iar grăsimile trans pe care le conţine vor fi digerate abia după 51 de zile, spun specialiştii în nutriţie. Aceste grăsimi cresc riscul de obezitate, cancer şi diabet.

De aceea, dacă ne place foarte mult un produs fast-food ar trebui să-l consumăm doar ocazional, cât mai rar posibil, în niciun caz regulat, pentru că ne putem în pericol sănătatea.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite