Graficul care îţi arată dacă ţi-ai ratat sau nu calea către succes în viaţă
0Roger Federer a câştigat primul său campionat la 21 de ani, Albert Einstein a dat lovitura la 26 de ani cu teoria relativităţii, iar Isaac Newton a dezvoltat teoria despre legea gravitaţiei la 32 de ani. Statistic vorbind, care sunt şansele tale pentru a reuşi în viaţă la vârsta ta?
Gândeşte-te la viaţa ta. Câte luni ai petrecut pe pământ până acum? Câte săptămâni? Dar zile? Câte crezi că vei mai rămâne prin preajmă? Cei mai mulţi nu conştientizează trecerea timpului, motiv pentru care site-ul waitbutwhy.com a realizat câteva grafice, cu un motiv bine întemeiat.
Mizând pe ideea că reprezentarea vizuală a propriei vieţi este cea mai puternică, site-ul a ilustrat, cu ajutorul unor grafice, decursul anilor, alături de cele mai importante evenimente tipice: şcoala, absolvirea, căsătoria, naşterea primului copil, divorţul în unele cazuri şi altele.
Realizat cu dorinţa de a-i face pe oameni să conştientizeze cât de repede trece timpul, graficul de mai jos poate funcţiona ca motiv de tristeţe sau nu, în funcţie de alegerile fiecărui om în parte.
Cum arată viaţa unui om, cu o speranţă de viaţă de 90 de ani, împărţită în ani

Cum arată viaţa unui om, cu o speranţă de viaţă de 90 de ani, împărţită în luni

Cum arată viaţa unui om, cu o speranţă de viaţă de 90 de ani, împărţită în săptămâni

Viaţa obişnuită a unui cetăţean american

Vârstele la care au murit oameni celebri, de la Kurt Cobain la Steve Jobs

Campionatele principale ale jucătorului de golf Tiger Woods (roşu) şi ale jucătorului de tenis Roger Federer (albastru), de până acum

Reuşitele celor doi oameni de ştiinţă, poziţionate în graficul vieţii lor

Ultimul grafic dezvăluie cea mai dificilă sarcină: completarea cu propriile reuşite. „După completarea tabelului, poţi realiza cât de multe săptămâni există de care ai uitat complet, pentru că nu le-ai valorificat cum era cazul”, se arată pe site.
