FOTO Bune maniere. Ce semnifică modul în care aşezăm tacâmurile după ce am mâncat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Putem da de înţeles chelnerului dacă ne-a plăcut sau nu preparatul prin modul în care poziţionăm tacâmurile în farfurie FOTO Shutterstock
Putem da de înţeles chelnerului dacă ne-a plăcut sau nu preparatul prin modul în care poziţionăm tacâmurile în farfurie FOTO Shutterstock

Chiar dacă nu ieşim în fiecare zi la un restaurant elegant, unde chelnerii ar trebui să înţeleagă regulile bunelor maniere la masă, instrucţiunile de aranjare a tacâmurilor sunt universale şi merită să le cunoaştem pentru a face impresie bună.

Lingura se lasă în farfurie, în partea dreapta, aşezată paralel cu dumneavoastră, după ce aţi terminat supa. Codul bunelor maniere spune că nu este politicos să mai solicităm o a doua porţie, aşa că cel mai bine este să ne punem pofta-n cui.

În cazul în care vreţi să faceţi o pauză şi nu doriţi să vi se ia farfuria din faţă, lăsaţi tacâmurile în farfurie, orientate cu vârfurile spre partea de sus a farfuriei, în aşa fel încât să formeze litera A, dar fără se se atingă.

Tacâmurile se aşază în farfurie, furculiţa fiind pusă peste cuţit exact pe centrul platoului (în formă de cruce), în aşa fel încât să împartă suprafaţa în două, semn că vi se poate aduce felul următor. 

Atunci când vreţi să daţi de înţeles că aţi apreciat un anumit fel de mâncare, puneţi tacâmurile unul lângă celălalt, cu vârfurile orientate spre mâna dreapta, pe centrul farfuriei, paralel cu dumneavoastră.

Dacă nu v-a plăcut preparatul, încrucişaţi furculiţa şi cuţitul în farfurie, introducând lama cuţitului printre dinţii furculiţei.    

Când aţi terminat de mâncat, aşezaţi tacâmurile unul lângă celălalt, la distanţă de câţiva centimentri, pe centrul farfuriei, cu vârfurile spre marginea de sus a platoului.

maniere

FOTO www.9gag.com

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite