Femeile de carieră, arţăgoase şi autoritare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care ajung în funcţii de conducere devin deseori agresive cu colegii FOTO: SHUTTERSTOCK
Femeile care ajung în funcţii de conducere devin deseori agresive cu colegii FOTO: SHUTTERSTOCK

O mare parte dintre femeile cu funcţii de conducere tind să devenină foarte nervoase din cauza locului de muncă, stresându-şi colegii şi subalternii, explică specialiştii citaţi de presa britanică.

Potrivit unui studiu având la bază programul de management al furiei, o mare parte dintre femeile intervievate recunosc că sunt agresive din punct de vedere verbal, îşi acuză colegii când ceva nu merge bine, făcându-i de râs.

În trecut, aceste trăsături erau asociate bărbaţilor, dar odată cu emanciparea sexului opus, din ce în ce mai multe femei dau dovadă de impulsivitate şi autoritate exacerbată.

„Incapacitatea de a suporta stresul este motivul principal al apariţiei nervilor. Femeile sunt foarte perfecţioniste, comparativ cu bărbaţii, fiind atente la detalii", spune Mike Fisher, directorul programului de stăpânire a furiei.

Acest lucru le face să devină exigente cu cei din jurul lor, le consumă şi le ocupă foarte mult timp. Funcţiile de conducere presupun o varietate de responsabilitaţi, sarcini care trebuie îndeplinite la timp, stăpânire de sine cât şi spirit de lider, factori ce conduc automat la apariţia stresului, conchid specialiştii.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite