Escada, a doua şansă
0Brandul german a fost readus în România de către Romaniţa Iovan, care încearcă pentru a doua oară cu o nouă abordare asupra luxului.
Brandul de lux Escada a fost relansat oficial în România săptămâna trecută, cu ocazia inaugurării magazinului din Bucureşti. Deschis în regim de franciză deţinută de Romaniţa Iovan, magazinul are 80 de metri pătraţi şi este situat în galeria The Grand Avenue, de la parterul hotelului JW Marriott. Incinta este amenajată sub noul concept de magazin Escada, care accentuează eleganţa, strălucirea şi feminitatea direcţiei abordate de linia vestimentară.
Podeaua de culoare închisă şi pereţii decoraţi cu auriu creează o ambianţă luxoasă, dar, în acelaşi timp, intimă şi relaxantă. Valoarea totală a investiţiei a depăşit 200.000 de euro. La evenimentul de deschidere au participat peste 150 de invitaţi speciali din lumea modei şi a culturii, dar şi personalităţi din mediile de afaceri şi ale vieţii publice.
Pentru femeile călătoare
Cea mai nouă colecţie Escada toamnă-iarnă 2012 a fost dezvăluită într-o prezentare de modă dedicată femeii care adoră să călătorească. Ţinutele din caşmir şi genţile din piele pentru călătorie sunt doar câteva dintre piesele dedicate celei care îşi împarte viaţa între drumuri şi călătorii în toată lumea.
Escada este un grup internaţional de modă, prezent în aproximativ 60 de ţări. Pieţele principale de vânzare sunt America, Europa şi Asia. În 2009, Megha Mittal, nora magnatului indian al oţelului, a cumpărat întreaga afacere Escada, drepturile asupra brandurilor, centrele de producţie şi reţeaua de distribuţie, pe care le-a relansat sub un nou concept.
Romaniţa Iovan (a doua din dreapta), la inaugurarea noului magazin Escada
Conducerea companiei a renunţat la opulenţa luxului prezent în magazine şi la preţurile intangibile majorităţii, fiind înlocuite cu incinte mai mici şi mai intime, fiind destinate nu doar iubitorilor brandului, ci tuturor pasionaţilor de de modă. Magazinul Escada din München, creat după noul concept, şi-a dublat vânzările, în condiţiile unei suprafeţe pe jumătate faţă de vechiul magazin.
Bruno Sälzer, CEO Escada: „Femeia din România este fidelă modei şi apreciază valorile"
Bruno Sälzer (57 de ani), doctor la bază, ocupă din iulie 2008 poziţia de CEO al companiei Escada. Înainte de această funcţie, Sälzer a făcut carieră în cadrul casei Hugo Boss, unde a început ca membru în boardul de management, în 1995, iar din 2002 a devenit CEO-ul grupului de modă. Printre măsurile importante în cadrul companiei s-a numărat introducerea liniei vestimentare pentru femei. Bruno Sälzer s-a declarat adeptul unui management „de modă veche", favorizând sistemul în care angajaţii învaţă cum să gândească, să combine şi să-şi seteze priorităţile. Este tatăl a patru copii.

„Weekend Adevărul": Care este ţelul Escada în România? Este acesta locul în care un brand de lux poate obţine profiturile aşteptate?
Bruno Sälzer: Femeia din România este fidelă modei şi apreciază valorile Escada: eleganţa modernă, glamour-ul cool şi feminitatea senzuală. Iubeşte atributele principale ale colecţiilor noastre: culorile, detaliile distinctive, forma perfectă şi calitatea rafinată. Bucureştiul este unul dintre cele mai mari oraşe din sud-estul Europei şi oferă îndeajuns de multe ocazii pentru femei să iasă şi să fie văzute. Iar ţelul Escada este să îmbrace femeile pentru asemenea ocazii, pentru afaceri, dar şi pentru clipele lor libere. Aşa că da, România este o piaţă promiţătoare pentru Escada.

De ce aţi acceptat poziţia de CEO într-o companie care trecea prin cel mai greu moment din existenţa ei? Aţi crezut că puteţi salva brandul?
Am fost fascinat de sarcina pe care am primit-o. Ştiam cu siguranţă că va fi foarte dificil, dar eram convins de potenţialul imens al brandului, precum şi de şansa lui de salvare.
În 2009, Escada a intrat în faliment, dar a reuşit să-şi revină. Ce aţi învăţat din acest episod?
Că o echipă excelentă, cum am avut norocul să am, poate avea mereu succes, chiar şi în cele mai grele momente.
Una dintre consecinţe a fost disponibilitatea mai mare ca preţ a produselor Escada. Care a fost compromisul pe care a trebuit să-l faceţi în această ecuaţie?
Nu am făcut niciun compromis, pentru că am păstrat standardele înalte ale calităţii şi am deschis orizontul Escada pentru o audienţă mult mai mare. În prezent, brandul nostru oferă produse destinate tuturor ocaziilor, de la ţinute moderne de zi până la vestimentaţie glamour de seară.
Cum aţi descrie femeia Escada?
Este femeia care iubeşte moda şi se foloseşte de ea pentru a-şi exprima personalitatea şi cine este. Pentru ea contează calitatea, croiala şi măiestria, precum şi culoare şi silueta feminină. Femeia Escada vrea să fie şi este impecabilă în orice ocazie.
Ce înseamnă luxul pentru dumneavoastră?
Orice este fascinant la vedere, atingere şi se cere a fi explorat.
Cum aţi descrie lumea modei de lux de astăzi?
Într-un fel, adevăratele valori se reîntorc. Moştenirea culturală, măiestria şi calitatea au devenit atributele importante în lumea modei de lux, iar acestea oferă clientului motive pentru a cumpăra.
De obicei, CEO-ul nu petrece timpul cu designerii casei de modă pentru a discuta colecţiile, dar tu faci asta. Te ajută în vreun fel în modul în care conduci compania?
Eu cred foarte mult în importanţa comunicării cu oamenii din toate departamentele. Ne ajută foarte mult să ne înţelegem reciproc, iar strategiile şi targeturile pot fi atinse mult mai bine dacă ne-am înţeles cu toţii asupra lor.
"Într-un fel, adevăratele valori se reîntorc. Moştenirea culturală, măiestria şi calitatea au devenit atributele importante în lumea modei de lux, iar acestea oferă clientului motive pentru a cumpăra. ''
Bruno Sälzer CEO Escada
