Cum să consumăm alcool în noaptea de Revelion fără să ne doară capul dimineaţa: trucuri care nu dau greş
0Mahmureala este o problemă frecventă după sărbători, din cauza consumului excesiv de alcool. Simptomele diferă de la o persoană la alta, dar există câteva trucuri care ne pot ajuta să nu avem necazuri de acest fel.
Starea de mahmureală, care apare după câteva ore de la consumarea alcoolului, se manifestă prin ameţeală, greaţă, oboseală, crize de vomă şi anxietate.
Echipa canalului de YouTube Reaction a analizat acest subiect şi are câteva sugestii pentru cei care vor să evite mahmureala, scrie Daily Mail.
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să mâncăm la micul dejun ouă fierte, după o noapte de beţie. Acestea conţin un aminoacid care ameliorează simptomele de mahmureală. La fel de importantă este hidratarea, deci consumul unei mari cantităţi de apă.
Deshidratrea este un alt simptom al mahmurelii şi apare pentru că alcoolul are efect diuretic şi stimulează activitatea rinichilor, care vor elimina mult mai repede apa din organism.
Ideal ar fi să bem apă chiar în timp ce consumăm alcool, adică să alternăm un pahar de alcool cu un pahar de apă.
Ca să nu ne trezim foarte obosiţi după o noapte de petreceri, nu trebuie să mai bem nimic cu o oră şi jumătate înainte de culcare. Altfel vom fi nevoiţi să ne trezim în timpul nopţii pentru a merge la toaletă, lucru care ne va afecta calitatea somnului.
Combinarea băuturilor, dar şi excesul de alcool în general va irita mucoasa gastrică, lucru care va duce a doua zi dimineaţa la crize de vomă. De aceea este bine să mâncăm înainte de a începe să bem alcool. Proteinele mai ales sunt foarte bune, deoarece încetinesc absorbţia alcoolului în sânge.