VIDEO Lungmetraje româneşti în competiţia Festivalului de Film de la Varşovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul Victor Rebengiuc în filmul „Câinele japonez“, în care joacă rolul principal FOTO: cinemagia.ro
Actorul Victor Rebengiuc în filmul „Câinele japonez“, în care joacă rolul principal FOTO: cinemagia.ro

Lungmetrajul „O vară foarte instabilă“, în regia Ancăi Damian, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Varşovia, în timp ce pelicula „Câinele japonez“, regizată de Tudor Cistian Jurgiu, a fost inclusă în secţiunea regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj.

Tot la Festivalul de Film de la Varşovia, care se va desfăşura în perioada 11-20 octombrie, pelicula „Micul Spartan“, regizată de Dragoş Iuga, a fost inclusă în competiţia Free Spirit. De asemenea, lungmetrajele „Love Building“, de Iulia Rugină, şi „La limita de jos a cerului“, a lui Igor Cobileanski, vor fi proiectate în afara competiţiei, în secţiunile Discoveries, respectiv World Today.

Totodată, site-ul evenimentului informează că publicul va avea posibilitatea să se întâlnească cu regizoarea peliculei „O vară foarte instabilă“, Anca Damian, şi actriţele Ana Ularu şi Diana Cavallioti, precum şi cu Tudor Cristian Jurgiu, regizorul filmului „Câinele japonez“, şi Iulia Rugină, regizoarea filmului „Love Building“.

„Cîinele japonez“, revenirea lui Victor Rebengiuc

„O vară foarte instabilă“ spune povestea lui Damian, un scoţian care este prins între două femei, între dragoste şi pasiune, iar lungmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu, „Câinele japonez“, care a fost inclus şi în competiţia Festivalului de Film de la San Sebastian, urmăreşte povestea emoţionantă a reconcilierii dintre un tată şi fiul lui, plecat de mai mulţi ani din ţară. Totodată, filmul marchează revenirea lui Victor Rebngiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de marele actor, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic şi Laurenţiu Lazăr.

Filmul „Micul spartan“, de Dragoş Iuga, se doreşte un omagiu adus diversităţii umane, iar povestea gravitează în jurul unui tânărcare suferă de nanism hipofizar: Gabriel Diţă, inginer în viaţa reală. Regizorul şi-a filmat eroul timp de 12 ani, producţia fiind, în egală măsură, şi o satiră la adresa micului întreprinzător din România.

Dramă şi comedie

Prezentat în premieră în această vară, la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary, în competiţia East of the West, lungmetrajul „La limita de jos a cerului“, de Igor Cobileanski, îl prezintă pe Viorel (Igor Babiac), un traficant mărunt de droguri care trăieşte într-un orăşel uitat de lume din Republica Moldova. Cel mai bun prieten al său (Sergiu Voloc) îl târăşte după el în visul lui nebun de a zbura cu un deltaplan stricat, mama sa îl bate la cap să îşi găsească un serviciu, iar femeia pe care o iubeşte (Ela Ionescu) urmează să plece cu iubitul care trebuie să iasă din arest preventiv. Viorel decide să îşi schimbe viaţa în bine, însă realizează curând că binele e o chestiune relativă.

„Love Building“ este o comedie dramatică, a cărei acţiune are loc într-o tabără menită să „repare“ relaţii de cuplu ajunse într-un moment critic. Astfel, 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de cei trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, interpretaţi de Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste, participând la o serie de teme şi exerciţii.

    

Warsaw Film Festival este unul dintre cele mai prestigioase evenimente cinematografice poloneze, obţinând de câţiva ani statutul excepţional de festival de clasă A. Festivalul este organizat în fiecare an de Fundaţia de Film Varşovia, fondatorul şi directorul Festivalului fiind Stefan Laudyn, cunoscut om de cultură polonez. Pe parcursul celor zece zile de festival au loc proiecţii de film, aproximativ 300 de pelicule, prezentate în cadrul diferitelor secţiuni şi concursuri, dar şi întâlniri cu cineaşti şi un târg de film central-european.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite