Site-ul Festivalului "George Enescu", relansat sub forma unei platforme multimedia
0Site-ul Festivalului Internaţional "George Enescu", festivalenescu.ro, a fost relansat joi, sub forma unei platforme de conţinut multimedia, care, prin alinierea la noile tehnologii, permite deschiderea evenimentului cultural către un public cât mai larg şi mai divers.
Galeria media, interconectivitatea şi transmisiile live de la concertele din cadrul festivalului se numără printre facilităţile de care publicul se poate bucura, anunţă organizatorii.
Noua platformă îşi propune să pună conţinutul în valoare şi să faciliteze legătura dintre informaţia culturală de tip ştire şi programul Festivalului Enescu, artiştii invitaţi, precum şi spectacolele la care mai sunt disponibile bilete. Site-ul este construit pentru a putea fi accesibil de pe orice dispozitiv (smartphone, tabletă, desktop) la cea mai buna calitate şi viteză de încărcare.
"Continuăm stategia de utilizare a noilor tehnologii pentru deschiderea Festivalului Enescu către un public cât mai larg şi mai divers. De asemenea, noul site trece de componenta utilitară şi mizează pe conţinut, o platformă culturală care pune în lumină viaţa şi muzica lui George Enescu, precum şi informaţii la zi despre lumea muzicii clasice internaţionale - Festivalul Enescu aduce, o dată la doi ani, la Bucureşti unele dintre cele mai importante nume din muzica clasică internaţională. Vom continua şi în această ediţie seria de transmisii live a concertelor din cadrul Festivalului pe site, un lucru foarte apreciat atât de publicul din România, cât şi de cel de peste hotare", a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internaţional "George Enescu".
Site-ul www.festivalenescu.ro oferă facilităţi atât pentru publicul larg, cât şi pentru jurnalişti. Presa are la dispoziţie o galerie foto şi video cu imagini la calitate foarte bună cu artiştii invitaţi. Festivalul Enescu va oferi imagini în timp real şi în ediţia 2015. În plus, noul site permite afişarea tututor informaţiilor şi articolelor legate de un artist invitat în festival sau de o orchestră, în funcţie de căutare, astfel încât jurnaliştii se pot documenta cu mai multă uşurinţă şi au la îndemână un context complet, se mai arată în comunicatul citat.
Noul site al Festivalului Internaţional "George Enescu" a fost dezvoltat de Mind Apps, după un concept al OMA Vision şi Artexim. Grafica este asigurată de "Eroii de Joi", artiştii plastici Ioana Gheorghiu şi Robert Blaj.
Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor participa la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.
Ediţia din 2015 va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în "Piaţa Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, dar şi în cadrul "Bucureştiului Creativ".
Cea de-a XXII-a ediţie a festivalului aduce în premieră la Bucureşti, după 15 ani de discuţii, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) şi votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam - care, de asemenea, va concerta la Festivalul Enescu 2015, pe 19 şi pe 20 septembrie. O orchestră americană de prestigiu vine şi ea în premieră în Festival - San Francisco Symphony - şi va interpreta şi o lucrare de George Enescu.
Celebrii violonişti Anne Sophie Mutter, Janine Jansen şi David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum şi dirijorul de origine română Ion Marin şi pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitaţii acestei ediţii. Vor fi, de asemenea, prezenţi în festival câştigători ai concursului "George Enescu": Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ştefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi pianista Elisabeta Leonskaja.
Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internaţional.