Poveşti de Crăciun cu Mălăele şi Caramitru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 20 decembrie, cei doi artişti se vor întâlni într-un spectacol-improvizaţie, numit „Un Crăciun şi două stele“, la Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Ion Caramitru şi Horaţiu Mălăele nu au avut ocazia, în zeci de ani de carieră, să-şi dea replica pe o scenă, iar ediţia din această toamnă a Festivalului Naţional de Teatru i-a adus împreună, la o conferinţă programată într-una dintre dimineţi, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB). Iniţial gândită ca un „dialog liber despre viaţă şi teatru", întâlnirea a devenit apoi un spectacol, care a ajuns acum la a treia reprezentaţie.

Programat iniţial pe 20 decembrie, la ora 20.00, datorită numărului mare de solicitări de bilete spectacolul se va juca de două ori. Cei doi actori au acceptat provocarea de a urca pe scenă, în aceeaşi seară, şi la ora 17.00, pentru o reprezentaţie suplimentară. Un concept creativ şi atipic, aşa cum este anunţată întâlnirea-spectacol de la TNB, îi aduce pe cei doi artişti faţă în faţă, după ce acum un an au realizat primul proiect comun, montarea „Dineu cu proşti", în regia lui Ion Caramitru, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal.

Actori celebri, dar şi regizori, cei doi au în comun, dincolo de pasiunea pentru teatru, un farmec şi o naturaleţe care le permit să transforme o discuţie liberă într-o lecţie de teatru, de viaţă şi în act artistic. Construit pe ideea de improvizaţie, spectacolul oferă publicului posibilitatea unei călătorii într-o lume de poveşti personale şi nu numai, în care amintirile sunt asezonate cu replici din spectacole şi momente de poezie.

Violoncel şi amintiri despre teatru

„Horaţiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. O personalitate complexă ca actor, ca regizor de teatru şi ca regizor de film, mai nou", spune Ion Caramitru, explicând de ce şi-a dorit să-l aducă pe Mălăele la  Teatrul Naţional din Bucureşti, întâi într-un spectacol regizat de el şi apoi într-un dialog inedit în lumea teatrală românească. Mălăele îi răspunde: „Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil şi ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public". Colaborarea dintre ei va continua şi în 2012, când, cu prilejul Anului Caragiale, Horaţiu Mălăele va pune în scenă la TNB „O scrisoare pierdută".

Alături de Mălăele şi Caramitru, pentru a justifica deplin ideea de „improvizaţie", pe scenă va urca şi violoncelistul Adrian Naidin. „Rostit, sunetul ar putea deveni cuvânt", spune muzicianul. Adrian Naidin este un virtuoz al violoncelului, confirmat atât pe scenele din ţară, cât şi pe cele din străinătate, ucenic al celui care a fost supranumit „Paganini al violoncelului", muzicianul leton Mischa Maisky. „Va fi o întâlnire între cuvânt şi sunet", a declarat Adrian Naidin. „Ambele au aceeaşi origine: spiritul. Ambele vin din suflet."

Preţurile biletelor pentru spectacolul „Caramitru - Mălăele, un Crăciun şi două stele" variază între 30 şi 100 de lei, în funcţie de categorie, se găsesc la casieria Teatrului Naţional din Bucureşti, la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Librăria Mihai Eminescu şi online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro. 

"Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil şi ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public.''
Horaţiu Mălăele actor

"Horaţiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. ''
Ion Caramitru actor

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite