Gigi Căciuleanu va povesti copiilor despre muzică şi dans, în programul „Clasic e fantastic”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Căciuleanu, în studiul Adevărul live     FOTO: Eduard Enea
Gigi Căciuleanu, în studiul Adevărul live     FOTO: Eduard Enea

Coregraful Gigi Căciuleanu va fi invitat pe 19 aprilie, la Ateneu, în cadrul programului "Clasic e fantastic", coordonat de muzicologul Cristina Sârbu. Renumitul coregraf va vorbi despre "Cum să înţelegem muzica şi…dansul". Pe scena Sălii Mari a Ateneului Român, îi vor sta alături membrii companiei Gigi Caciuleanu Romanian Dance.

În avanpremieră, coregraful Gigi Căciuleanu va prezenta, la Ateneu, în cadrul programului "Clasic e fantastic", fragmente din din cea mai recentă lucrare a sa: “FabriKa”, pe muzica unui tânăr compozitor franco – camerunez: Manuel Wandji.

Duminica, 19 aprilie orele 10 si 12,30

Clasic e fantastic. Cum sa intelegem muzica si...dansul
Gigi Caciuleanu Romanian Dance Company
Cu participarea extraordina a maestrului Gigi Caciuleanu
Manuel Wandji - “FabriKa”
Comenteaza: Cristina Sarbu

image

Asociaţia Clasic e fantastic în colaborare cu Filarmonica “George Enescu” se află în  cea de a cincea stagiune a proiectului de educaţie  muzicală Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica.

Până în iunie 2015 sunt programate concerte cu tematici diferite.  Ca în fiecare stagiune, nu va lipsi lecţia de jazz susţinută de vocalista Irina Sârbu şi trupa ei.

Organistul Dan Racoveanu propune un Dialog al claviaturilor – orgă, clavecin, spinetă, acordeon şi alte instrumente – iar  alături de prof. univ. dr Alexandru Matei şi studenţii săi de la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti vom face o nouă călătorie în lumea instrumentelor de percuţie.

Stagiunea se va încheia în data de 31 mai 2015 cu Copilăria lui Beethoven.

„fabriKa” lui Gigi Căciuleanu

image

Distins de curând cu „Premiul LUX MUNDI” în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural 2015, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, coregraful  Gigi Căciuleanu pregăteşte  o nouă premieră: „fabriKa”, care va fi prezentată de Fundaţia Art Production la Teatrul Mic în zilele de 22 şi 23 aprilie, de la orele 20:00.

“Fabrica (ae), în latină, înseamnă felul în care un lucru este făcut. Iar Faber (bri), tot în latină, înseamnă meştesugar.

În ceea ce mă priveşte, arta mişcării, dansul, presupune o dublă fabrică : cea a minţii înainte de a deveni o uzină a corpului.

Cu “fabriKa” îmi propun să creez o piesă în care  dinamica are rolul principal. O serie de variaţii pe tema transformărilor energetice şi emoţionale atât din corpul uman cât si din interiorul unui grup de oameni în “stare de dans”.

Muzica aparţine tânărului compozitor Franco – Camerunez: Manuel Wandji. Un montaj realizat cu o selecţie din 7 din albumele sale.

Cred că numai un corp care gândeşte poate fi într-adevăr un corp frumos. Si apt a se exprima în modul cel mai complet posibil. Iar Energia poetică, cea a metaforei şi a emoţiei, reprezintă pentru mine un aliment esenţial al dinamicii corporale.

Mişcările se conjugă precum verbele, iar corpul şi părţile acestuia se declină aşa cum o fac substantivele şi adjectivele. Creînd acorduri (sau dezacorduri!) ca în muzică. Şi rezolvând probleme ca în matematică. Coregrafia fiind şi Artă şi Meştesug, un metisaj, printre altele, între geometrie şi gramatică, arhitectură şi orchestraţie, sculptură şi strategie de joc…

Adică, într-un cuvânt, şi în sensul nobil al acestuia: “o adevărată fabrică.” Gigi Căciuleanu

Gigi Căciuleanu Romania Dance Company reuneşte unii dintre cei mai talentaţi tineri artişti: Galina Bobeicu, Bianca Bor, Georgiana Dobre, Radu Domşa, Andrei Iancu, Andrew Lupu, Silviu Mititelu, Irina Ştefan, Răzvan Stoian, Irina Strungareanu, Vlad Troncea  şi Ana Maria Vişan.

Spectacolul “fabriKa” este produs de Fundatia Art Production in parteneriat cu Teatrul Mic. Sponsor al Gigi Caciuleanu Romania Dance Company - JTI

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român începând cu marti 7 aprilie, ora 12
Program: Marti - Vineri 12:00 - 19:00

Concertul nu este recomandat copiilor sub 7 ani

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite