Despre şcoala de balet din România, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala de balet La Sylphide   FOTO: Facebook
Şcoala de balet La Sylphide   FOTO: Facebook

Astăzi, la Adevărul Live, am vorbit cu profesoara Lorelei Vişinescu-Bari, directoarea şcolii de balet la Sylphide din Bucureşti despre evoluţia şcolii de balet în România.

Baletul este esenţial în formarea oricărui dansator, a explicat Lorelei Vişinescu-Bari . Astfel, toţi dansatorii profesionşti au o bază clasică şi abia apoi se orientează către partea contemporană, chiar dacă nu s-au făcut neapărat cunoscuţi prin intermediul baletului.

De altfel, şcolile profesioniste sunt celebre pentru rigoare şi pentru exigenţa condiţiilor pe care le impun candidaţilor.

"Sunt importante proporţiile, să aibă o anumită formă a corpului, să îşi poată ridica picioarele, să aibă ureche muzicală, structura osoasă specială. Îţi poţi da seama de la 10 ani cum arată un copil şi să prevezi cum se va dezvolta în viitor", explică profesoara Lorelei Vişinescu-Bari.

Directoarea şcolii de balet Sylphide recunoaşte totuşi că fetele sunt mult mai numeroase în şcolile din România, băieţii mai puţin, din cauza mentalităţii că ei ar trebui să facă fotbal.

Lorelei Visinescu este absolventă a Liceului de Artă 'George Enescu', din Bucureşti, secţia Coregrafie.

Din 1985, timp de doi ani, a fost balerină a Operei Române din Bucureşti, apoi, timp de şase ani, începând din 1987, Lorelei Vişinescu a fost maestru de balet şi asistent-coregraf al Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Rijcka, Croaţia. Următorii trei ani a fost maestră de balet şi coregraf la Scuola di Danza 'Kinderballet' din Trinitapoli, Italia. În această perioadă a pregătit elevi de vârste între 5 şi 20 de ani. De asemenea, a predat cursuri de dans clasic, dans contemporan şi dans modern.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite