Cărţile verii 2019 de la Editura Vremea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fie "VREMEA caldă, rece/ Avem cărţi de nota zece!" - sloganul Editurii Vremea
Fie "VREMEA caldă, rece/ Avem cărţi de nota zece!" - sloganul Editurii Vremea

Ce vacanţă e aceea în care nu-ţi acorzi plăcerea de a te relaxa cu o carte? Preferi să citeşti dimineaţa, cu o cafea bună alături. Sau preferi să citeşti după-amiaza, cu o limonadă rece în mână. Ori poate seara, în compania unui pahar de vin.Oricum ar fi, sunt cărţi pentru toate momentele vacanţei tale. Adevarul.ro va prezenta o selecţie de recomandări de lectură ale celor mai importante edituri.

Printre primele recomandări ale Editurii Vremea este un volum despre puterea cărţilor bune. „Cărţi în dialog”, scrisă de Tatiana Mărgescu, cuprinde povestiri fermecătoare despre cărţile care i-au marcat autoarei viaţa şi felul în care i-au marcat-o: prin oameni, întâmplări, emoţii. Se citeşte de dimineaţă pentru a trezi pofta cărţilor de după-amiază.

Imagine indisponibilă

Dacă vrei să începi dimineaţa cu chef de viaţă şi bucuria de a trăi într-o lume liberă, occidentală, vei aprecia locurile în care-ţi petreci vacanţa şi mai mult citind cartea „Homo Sovieticus”, de Alexandr Zinoviev,  o celebră carte despre ipocrizia rusului comunist fugit în Occident.  Bunăstarea Occidentului este în acelaşi timp folosită şi dispreţuită de acest rus, săracul cusurgiu, veşnic bombănind. 

Albumul „Flori din trecut. Regine şi prinţese regale ale României” se potriveşte după-amiezilor în care uiţi de grijile tale, citind despre grijile făpturilor feminine regale. Intrigi politice se întrepătrund cu amoruri secrete şi comportamente scandaloase, având ca protagoniste pe reprezentantele Casei Regale a României, fie prinţese, principese sau regine. Fotografiile surprind ipostaze necunoscute publicului, dar pun în valoare şi eleganţa vestimentaţiei princiare.

Un vin bun cere întotdeauna şi o muzică bună. Locul muzicii îl poate ţine cartea „Alchimistul. Amintiri cu şi despre Dinu Lipatti”, o culegere de texte ce evocă figura marelui pianist român atât în ipostaze intime, de familie, cât şi pe scenele marilor sale concerte.

Dinu Lipatti ni se înfăţişează ca un geniu chinuit de timiditate, impresionând deopotrivă prin calităţi artistice şi umane. Ni se înfăţişează inclusiv prin intermediul fotografiilor, cartea conţinând 24 de pagini cu portrete inedite ale lui Dinu Lipatti.

Petrece o seară romantică în compania uneia dintre cele mai pasionale poveşti de dragoste avându-l pe Constantin Brâncuşi în rol principal. Cartea „Brâncuşi şi Marthe sau povestea de iubire dintre Tantan şi Tonton” cuprinde scrisorile de dragoste dintre marele sculptor român şi iubita sa cu 30 de ani mai tânără, Marthe Lebherz, o balerină din Elveţia care s-a dovedit singura femeie ce a trezit în Brâncuşi dorinţa căsătoriei. Tonul scrisorilor e unul surprinzător de… fierbinte!

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite