Cartea „Jocul vieţii şi cum să-l jucăm“, distribuită cu Adevărul pe 22 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 22 februarie, ziarul „Adevărul” vine la pachet împreună cu cartea „Jocul vieţii şi cum să-l jucăm” de Florence Scovel Shinn, la 12,99 lei.  Volumul scris de Florence Scovel Shinn a schimbat vieţile a milioane de oameni.

Adevarul îţi aduce, luni, 22 februarie, la un preţ special, cartea care a schimbat vieţile a milioane de oameni.

Florence Scovel Shinn a fost o susţinătoare de marcă a puterii gândurilor, pledând pentru teoria conform căreia viaţa e un joc şi, pentru a-l juca bine, trebuie să înţelegi legile universale care îl guvernează. Îşi învăţa elevii şi cititorii cum să dobândească sănătate, prosperitate şi fericire „stăpânind jocul“. Împărtăşind poveşti reale de viaţă, ea a demonstrat cum atitudinile şi afirmaţiile pozitive te pot face învingător în viaţă – capabil să controlezi condiţionările vieţii şi să aduci abundenţa în viaţa ta prin cunoaşterea legii spirituale.

Florence Scovel a avut abilitatea de a-şi explica într-un mod distractiv şi accesibil propriile principii ale succesului şi felul în care funcţionează acestea. Este considerată unul dintre cei mai populari profesori de teoria succesului din secolul trecut.

image


Jocul
Aşadar, vedem că, pentru a juca cu succes jocul vieţii, trebuie să ne antrenăm facultatea de a ne imagina. Un om cu această abilitate, antrenat să îşi imagineze doar binele, va atrage în viaţa sa „toate dreptele dorinţe ale inimii“ – sănătate, bogăţie, iubire, prieteni, expresia perfectă a sinelui, idealurile cele mai înalte.
Imaginaţia a fost supranumită „foarfeca minţii“, care taie şi taie, zi după zi, imaginile văzute, iar omul îşi întâlneşte propriile creaţii, mai devreme sau mai târziu, în lumea exterioară. Pentru a şi antrena cu succes imaginaţia, omul trebuie să înţeleagă cum îi funcţionează mintea. Grecii au spus „Cunoaşte te pe tine însuţi!“
Există trei planuri ale minţii: subconştientul, conştientul şi supraconştientul. Subconştientul este, pur şi simplu, putere fără direcţie. El este ca aburul sau electricitatea şi face ceea ce este direcţionat să facă; el nu are putere să influenţeze. Tot ceea ce omul simte profund sau imaginează cu claritate este imprimat în subconştient şi este executat în cele mai mici detalii.

Iubirea

Adevărata iubire este dezinteresată şi eliberată de teamă. Ea se revarsă asupra obiectului afecţiunii ei fără a cere nimic în schimb. Bucuria ei se găseşte în bucuria de a dărui. Iubirea este Dumnezeu manifestat şi cea mai puternică forţă magnetică din univers. Iubirea pură, lipsită de egoism, atrage ceea ce îi aparţine; nu trebuie să caute sau să ceară. Foarte puţini au o vagă idee despre adevărata iubire. Omul este egoist, tiranic şi temător în afecţiunile lui, pierzând astfel obiectul iubirii lui. Gelozia este cel mai rău duşman al iubirii, căci imaginaţia se dezlănţuieşte, văzând fiinţa iubită atrasă de altcineva, şi, inevitabil, aceste temeri devin realitate dacă nu sunt neutralizate.


Evoluţia începe de la cunoaşterea de sine. Prin lectură, pornim într-o călătorie spre interior, pentru ca apoi să găsim starea de împăcare şi echilibrul. Volumele publicate sub imprintul Introspectiv oferă răgazul necesar fiecărui cititor pentru a-şi răspunde la cele mai profunde întrebări legate de propria persoană, precum şi la cele privitoare la lume, o perspectivă unică asupra unor subiecte care frământă deopotrivă individul şi societatea în care trăim.

image

Florence Scovel Shinn (1871- 1940) era din partea mamei era o americană de „sânge albastru”, fiind o "Mayflower Biddle" şi în acest fel rudă cu George Washington, iar stră-străbunicul ei dinspre mamă, Francis Hopkinson, a fost membru al Congresului Continental şi semnatar al Declaraţiei de Independenţă. Tatăl ei a practicat dreptul la Camden. Florence Scovel Shinn a urmat Friends Central School si a studiat la Academia de Arte Frumoase din Pennsylvania.


În prima parte a carierei ei a ilustrat literatură pentru copii, în cărţi şi reviste.
A fost căsătorită cu Everett Shinn (1876-1953), care a fost un pictor renumit în acea epocă şi pe care l-a cunoscut în timpul studenţiei. Preocupările lui Everett Shinn nu s-au limitat însă la artele vizuale, ci s-au extins spre teatru. Florence Scovel Shinn la rândul său a jucat rolul principale in cateva piese de teatru la New York. Pasiunea lui Everett Shinn pentru teatru a mers până la a construi un mic teatru în curtea atelierului lor din New York.
În ce-a de-a doua parte a carierei sale, Florence Scovel Shinn a susţinut conferinţe de metafizică şi a scris patru cărţi:
Florence Scovel Shinn explică in cărţile ei cum omul, prin puterea gândului şi a cuvântului rostit, prin stările de spirit pe care le trăieşte işi poate construi propriul destin. Subliniază că valorile la care un om se raportează se obiectivează in existenţa acestuia, că gândurile capătă realitate şi că un control al destinului poate incepe cu un control al cuvintelor pe care le rostim, iar că lucrurile la care ne gândim cel mai des sunt de fapt credinţele noastre, care, mai devreme sau mai târziu se vor împlini. „Nimic nu e prea bun ca să nu fie adevărat. Nimic nu e prea minunat ca să nu se întâmple. Nimic nu e prea bun ca să nu dureze”.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite