BOOKFEST Peste 100.000 de vizitatori au fost la Salonul de Carte, timp de cinci zile. De la „Preţul aurului“ la viaţa lui Charlie Chaplin, cele mai vândute cărţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi vizitatori au fost, sâmbătă, la Romexpo   FOTO: Florin Ghioca
Cei mai mulţi vizitatori au fost, sâmbătă, la Romexpo   FOTO: Florin Ghioca

Peste 100.000 de vizitatori au fost, timp de cinci zile, la Târgul de Carte Bookfest, care s-a încheiat duminică seară, la Romexpo. Accesul publicului a fost liber. Printre cele mai vândute cărţi se numără volumul gimnastei Maria Olaru, „Preţul aurului“, cel mai recent titlu al lui Lucian Boia, volumele semnate de poliţistul Marian Godină, dar şi titlurile autoarelor din Israel, ţără invitată de onoare la Bookfest 2016.

La Editura Vremea, editorul Silvia Colfescu a declarat că volumul scris de Maria Olaru, „Preţul auruluiľ, a avut cel mai mare succes, urmat de „Evangheliile“ lui Cristian Bădiliţă, „Poveştile unei doamne din Bucureşti. Tatiana Mărgescu“, de Victoria Dragu-Dimitriu. „Bucureşteni risipiţi. Am plecat care, când şi cum am putut“, de Dan Casassovici şi „Arta conversaţiei cu Ileana & Romulus Vulpescu. Dialoguri peste timp“, de Ion Jianu.

Top 5 Vânzări Humanitas
„Strania istorie a comunismului românesc“, de Lucian Boia
„Nebunia de a gândi cu mintea ta“, de Gabriel Liiceanu
„Nelinişti vechi şi noi“, de Andrei Pleşu
„Cum gândesc politicienii“, de Radu Paraschivescu
„Bucureştiul meu“, volum colectiv

Printre cele mai vândute cărţi la Polirom se numără: "Sexualitate si societate. Istorie, religie, literatura", de Andrei Oisteanu, "Durere", de Zeruya Shalev,  "Ea si El. Biografia unei relatii", de Aurora Liiceanu şi "Lumea in Si bemol",  de Dan Grigore in dialog cu Dia Radu

Top 5 Curtea Veche Publishing

In misiune cu Marian  de Marian Godina (carte copii)
 Flash-uri din sens opus de Marian Godina
 Cea mai frumoasa poveste, vol 2: Nu putem evada din istoria noastra, de Adrian Cioroianu
 Exilul Regelui de Diana Mandache
 De ce zboara vrajitoarele pe cozi de matura?... si alte zece intrebari fantastice de Adina Rosetti si Cristiana Radu

Top 5 Cartea Romaneasca
 Iubirile de tip pantof. Iubirile de tip umbrela, Matei Visniec
Darul lui Serafim, Simona Antonescu
Pascal deseneaza corabii, Radu Niciporuc
Lina de aur. Calatorii si calatoriile in literatura romana, Mircea Anghelescu
 Anii '30. Extrema dreapta romaneasca, Zigu Ornea

Cea mai vândută carte Nemira la Bookfest 2016 a fost Viaţa mea, de Charles Chaplin, autobiografia faimosului comic tradusă pentru prima oară integral în româneşte de Monica Andronescu şi apărută în colecţia Yorick, cu sprijinul Centrului Cultural Casa Artelor şi Sector 3 Bucureşti.

Locul 2: al doilea volum din seria Outlander, Talismanul, de Diana Gabaldon, apărut în colecţia Nautilus, o combinaţie fascinantă de fantasy şi roman istoric, având în centru o poveste de dragoste care depăşeşte orice bariere.

Locul 3: Misterul regelui. Despre scris, de Stephen King, o carte inspiraţională despre literatură şi scris, presărată cu nenumărate detalii biografice din viaţa marelui scriitor.

Locul 4: Fata cu toate darurile, de M.R. Carey, cel mai puternic thriller psihologic distopic pe care îl veţi citi anul acesta şi povestea emotionantă a unei fetiţe diferită de toţi oamenii din jurul ei.

Locul 5: Marea şansă, de Olivia Manning, primul roman din Trilogia Balcanică, apărut în colecţia Babel, o privire necruţătoare asupra Bucureştiului din pragul celui de-al Doilea Război Mondial din perspectiva unui cuplu de britanici.

Top 5 Editura Trei

Colecţiile de literatură:
Cariera malefica  de Robert Gaibraith
Cartea clanului din Baltimore de Joel Dicker
Banda celor şase ciori de Leigh Bardugo
Convinge-mă de Lee Child
Povestea noului nume de Elena Ferrante

Colecţiile de psihologie:
Află adevărul de Philip Houston, Michael Floyd, Don Tennant, Susan Carnicero
Arta de a iubi de Erich Fromm
Psihologia sinelui de Heinz Kohut
Mamă, sunt tachinat! De Michael Thompson, Lawrence J. Cohen, Catherine O’Neill Grace
Burn out de Jorg Fengler

Editura Litera
Pe primele două locuri în Top 5 se află cărţile-mărturie semnate de Svetlana Aleksievici, laureata Premiului Nobel pentru Literatură 2015: “Războiul nu are chip de femeie” şi “Ultimii martori”. Directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, Ioana Avădani, a afirmat vineri, în cadrul lansării :"Chiar dacă nu ştiţi istoria celui de-Al Doilea Război Mondial, veţi găsi poveşti care vă cutremură, vă opresc în loc, vă strâng de gât". La lansare au mai participat scriitorul Bedros Horasangian, bloggerul literar Laura Câlţea şi actriţa Daniela Nane care a citit două fragmente emoţionante din paginile acestei cărţi.

Locul trei continuă cu scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård, cu al doilea volum din celebra serie autobiografică “Lupta mea. Cartea a doua. Un bărbat îndrăgostit.”
La evenimentul de lansare care a avut loc sâmbătă, au participat reprezentanţi ai Ambasadei Norvegiei: Hermann Baskår şi Ana Maria Bălan, Dragoş Pătraru, Laura Câlţea, Simina Răchiţeanu şi Bedros Horasangian.

Locul patru îl ocupă cea mai nouă apariţie în seria Kronika, semnată de Paul Dobrescu, profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA, Bucureşti, „Crizele de după criză”. Au dezbătut evoluţia economică şi efectele crizei în cadrul lansării: autorul Paul Dobrescu, Adrian Vasilescu, Stelian Tănase şi Ioan Mircea Paşcu.

Tot în Top 5 se regăseşte cel mai nou titlu din imprintul Introspectiv, “Mindware, Instrumente pentru o gândire inteligentă”, de Richard E. Nisbett.

Cartea a fost lansată sâmbătă, alături de celelalte titluri din imprintul Introspectiv “Cum să iubeşti”, Thich Nhat Hanh; “Cum să te relaxezi”, Thich Nhat Hanh, “Jocul vieţii şi cum să-l jucăm”, Florence Scovel Schinn, “Calm. Cum să-ţi găseşti liniştea într-o lume stresantă şi agitată”, Dr. Gayatri Devi, în prezenţa Lianei Stanciu, Mirelei Zivari, Oanei Sârbu şi Irinei Kuhlmann.
 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite