Cine sunt ecosexualii: oamenii care fac sex cu Pământul în speranţa că îl vor salva FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecosexualii vor să-i ajute pe oameni să se reconecteze cu mediul înconjurător FOTOGRAFII Matt Sav/broadly.vice.com
Ecosexualii vor să-i ajute pe oameni să se reconecteze cu mediul înconjurător FOTOGRAFII Matt Sav/broadly.vice.com

În aceste zile, în Sydney, se desfăşoară un festival de artă experimentală în cadrul căruia oamenii au ocazia unică de a face sex cu Pământul, activitate ce face parte din mişcarea ecosexuală a cărei popularitate este în creştere, în lume existând cel puţin 100.000 de persoane care s-au declarat ecosexuale şi cred că activităţile sexuale ce implică mediul înconjurător vor salva Pământul.

Festivalul Sydney Live Works include şi o „baie comunală ecosexuală“, instalaţie interactivă concepută de artiştii Loren Kronemyer şi Ian Sinclair, de la Pony Express, care o descriu drept „o extravaganţă fără tabuuri menită să distrugă barierele dintre specii, în timp ce oamenii alunecă în uitare“, scrie Neil McArthur, expert în etică sexuală şi filozofia sexualităţii, pentru vice.com

Cei doi artişti cred că interacţiunea sexuală cu mediul poate îmbunătăţi viitorul Pământului: „Sexul vinde, iar dacă oamenii vor învăţa să iubească mediul înconjurător, poate că vor învăţa şi cum să-l conserve.“

Jennifer Reed, doctorand în sociologie la Universitatea din Nevada, Las Vegas, a abordat subiectul ecosexualităţii în lucrarea de dizertaţie şi spune că numărul de persoane care se identifică ca ecosexuali a crescut semnificativ în ultimii doi ani.

image

Ecosexualitatea este definită diferit. Spre exemplu, Amanda Morgan, un membru al facultăţii pentru Sănătatea Comunităţii de la UNLV, care este implicată în această mişcare, spune că ecosexualitatea poate fi încadrată pe o scară asemănătoare cu cea a lui Kinsey: pe de o parte cuprinde oamenii care încearcă să folosească produse sexuale sustenabile, care înoată în pielea goală sau fac nudism, iar pe de altă parte există „oameni care se excită când se tăvălesc prin noroi, care fac sex cu pomi sau se masturbează sub cascade.“

Pe de altă parte, mişcarea se bucură de o atenţie sporită datorită unui cuplu de artiste şi activiste din Bay Area, Annie Sprinkle şi Elizabeth Stephens, care susţin că ecosexualitatea este o nouă identitate personală. Au publicat un „manifest ecosex“ pe site-ul lor, SexEcology, şi au produs o serie de filme pe această temă, inclusiv un documentar „Goodbye Gauley Mountain: An Ecosexual Love Story“, ce prezintă relaţia „polen-amoroasă“ dintre ele şi Munţii Apalaşi. Mai mult, cele două au oficializat cununii în care ele şi alte persoane ecosexuale s-au căsătorit cu Pământul, Luna şi alte entităţi naturale.

image

Termenul de ecosexualitate există încă de la începutul anilor 2000, când a apărut ca o caracterizare personală pe site-urile de dating. Însă abia în 2008 a devenit o mişcare socială, atunci când Sprinkles şi Stephens au început să oficializeze nunţi ecosexuale.

Activiştii ecosexuali spun că scopul lor este să ajute oamenii să se reconecteze cu natura şi cu propriile corpuri, dar şi să ajute la rezolvarea crizei şi a problemelor ecologice. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite