Cinci greşeli de evitat în timpul negocierilor pentru un salariu mai bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă nu ar trebui să se grăbească să accepte prima ofertă salarială, pentru că riscă să piardă bani buni, arată o nouă cercetare citată de „Live Science“.

Studiul realizat de „The Creative Group“ arată că peste 60% din directorii intervievaţi s-au arătat dispuşi să negocieze salariul unui nou angajat.

„Cei aflaţi în căutarea unei slujbe au, de obicei, o mai mare putere decât îşi imaginează ei asupra negocierii salariului. Întreprinderile care au trecut prin procesul de selectare a celui mai bun candidat sunt motivate să angajeze persoana asupra căreia s-au oprit, chiar dacă acest lucru presupunere reconsiderarea ofertei“, a explicat Donna Farrugia, directoare la „The Creative Group“.

Ea este de părere că acei candidaţi care sunt pregătiţi să negocieze sunt cei care au cel mai mare succes.

„The Creative Group“ a realizat şi o selecţie a celor mai întâlnite cinci greşeli în stabilirea unui salariu şi ne sfătuieşte cum ar trebui să le evităm.

Lipsa de pregătire

Când ne aflăm în căutarea unui loc de muncă, trebuie să fim la curent cu salariile plătite în domeniul nostru de interes, pentru funcţia la care aplicăm. 

Minciuni

Tacticile precum inducerea în eroare a angajatorului desprea salariul de la actualul loc de muncă eşuează aproape de fiecare dată. Este indicat să fim sinceri atunci când vorbim despre situaţia actuală.

 

Se gândesc numai la ei

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă nu trebuie să ceară un salariu mai mare pe motivul că  îşi doresc o maşină nouă sau că rata la casă a crescut. Candidatul trebuie să îi explice angajatorului cum poate contribui el la bunăstarea companiei. 

Banii sunt tot ce contează

Salariul reprezintă numai o parte din ecuaţie. Chiar dacă oferta salarială de început nu ne mulţumeşte pe deplin, nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că slujba vine la pachet şi cu oportunităţile de învăţare şi de dezvoltare alături de companie. 

Stabilirea unei limite clare

Ultimaturile pot pune capăt negocierilor. În loc să apelăm la astfel de măsuri, putem încerca să găsim un punct comun şi să evităm adoptarea unei poziţii contradictorii. Modul în care candidaţii  se comportă în timpul procesului de negociere poate fi un aspect care influenţează decizia de angajare.

Studiul este bazat pe chestionarea a 375 de directori de vânzări, ce deţin companii cu peste 100 de angajaţi, şi a 125 de directori de publicitate, de la agenţii cu peste 20 de muncitori.

http://news.yahoo.com/5-salary-negotiation-mistakes-avoid-105126304.html

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite