Articol publicitar

Care este rolul pesticidelor în protecţia plantelor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a creşte şi a se dezvolta armonios plantele au nevoie de cele mai bune condiţii. Un rol important revine soiului de plantă ales, calităţii solului şi protecţiei ei. La fel de importante sunt şi pesticidele care vor fi folosite pentru combaterea problemelor specifice şi pentru a împiedica dezvoltarea acelor dăunători care o pot opri să ajungă la maturitate şi să dea un rod bun.

La Regalfermierul.ro găsiţi tot ce aveţi nevoie pentru grădinile voastre, produse pesticide si protectia plantelor, seminţe de legume, substraturi şi turbă, ghivece, tăvi, alveole, sisteme şi accesorii irigaţii, folie şi echipamente profesionale pentru solarii. Tot aici puteţi beneficia de sfaturile şi experienţa necesară pentru a face cele mai bune achiziţii.

Ce sunt pesticidele şi care este rolul lor pentru protecţia plantelor?

Pesticidele sunt folosite frecvent pentru tratarea  culturilor extinse împotriva dăunătorilor. Ele sunt substanţe sau un amestec de substanţe a căror utilizare are ca scop, distrugerea, suprimarea sau alungarea unui dăunător. Pot fi derivate din produse naturale sau sintetice şi pot fi chiar microorganime sau bacterii care pot acţiona pentru a elimina în mod natural dăunătorul.

Modul în care sunt concepute aceste substanţe au menirea fie de ataca direct, fie de a atrage şi de a distruge dăunătorii, numite biocide. Cele mai utilizate formule sunt cele care se aplică pe plante pentru a le proteja. Acest termen de pesticide determină un spectru larg de substanţe utilizate şi în scopuri non-agricole. Termenul pesticid include următoarele: erbicide, insecticide, fungicide, regulatori de creştere, moluscocide, piscicide, avicide, rodenticide, bactericide, repelenţi, antimicrobieni etc. .

Dăunători ţintă ce pot fi vizaţi de acest tip de produs sunt: insecte, agenţi patogeni ai plantelor, buruieni, moluşte, păsări, mamifere, peşti, nematode, microbi, etc care distrug proprietatea, cauzează neplăceri, răspândesc bolii sau sunt vectori de boală. Având în vedre că unele dintre aceste substanţe pot fi dăunătoare şi pentru om, trebuie căutate mereu acele formule care sunt cât mai puţin dăunătoare şi pentru mediu şi pentru noi.

Pentru a fi eficiente şi dăunătorii să nu dezvolte rezistenţă la aceste substanţe, este obligatoriu ca ele să fie folosite decât dacă este absolut necesar şi numai conform recomandărilor producătorilor. Pentru a le alege pe cele mai potrivite este esenţial ca mai întâi să fie identificat cu atenţie dăunătorul vizaţi şi apoi să se ia în calcul cele mai protrivite variante de a acţiona asupra lui. Iar în cazul produsului ales să-l folosiţi în mod corespunzător, urmând toate instrucţiunile de pe eticheta produsului. Pentru aceasta, înainte de a utiliza un pesticid, trebuie să citiţi cu atenţie eticheta astfel încât să puteţi determina ce măsuri de precauţie trebuie să fie luate, care sunt dozele şi frecvenţa recomandată pentru utilizarea lor. Vânzătorii sau distribuitorii de astfel de produse vă pot da mereu  sfaturi cu privire la pesticidele care pot fi folosite pentru a controla dăunătorul pe care îl vizaţi.

Există două tipuri principale de pesticide. Pesticidele de contact care se aplică pe plantă, acestea fiind absorbite pe suprafaţa corpului extern sau ţesutul plantelor expuse. Şi pesticidele sistemice ce intră  în interiorul plantei, de unde acţionează asupra dăunătorului vizat.

În funcţie de tipul lor, pesticidele pot rezista de la câteva zile până la câteva luni. Cele de contact se elimină de multe ori după prima ploaie, cele sistemice au o perioadă mult mai mare de acţiune. Pesticidele moderne sunt concepute în aşa fel încât să fie cât mai puţin dăunătoare plantei, omului şi mediului înconjurător. Ele acţionează rapid şi sunt apoi reduse la substanţe netoxice prin procese de mediu sau microbiene. Acesta ajută la prevenirea şi acumularea lor în culturi sau organisme care nu sunt vizate de acţiunea lor. Rapiditatea unui pesticid de a se descompune depinde de proprietăţile sale chimice, de aplicare şi de modul de distribuire, precum şi de factorii de mediu, cum ar fi temperatura, umiditatea,  PH-ul şi microorganismele prezente în sol.

De ce să alegeţi pesticidele de la Regalfermierul.ro?

Din acest magazin online puteţi achiziţiona o gamă diversificată de produse şi accesorii pentru solarii, grădini şi ferme. Aici veţi gasi toţi ce aveţi nevoie pentru a realiza propria sera de legume, dar şi produse pentru dezvoltarea şi întretinerea plantelor sau cele destinate îngrijirii şi protecţei lor împotriva dăunătorilor, la cele mai avantajoase preţuri.

Pentru că şitu cât de importantă este calitatea şi eficienţa în producţia agricolă, administratorii magazinlui vă oferă posibilitatea de a cumpăra şi produse de ultimă generaţie din domeniu, provenite de la cei mai importanţi producători internaţionali.

Oricare ar fi tipul de produse de care sunteţi interesaţi, aici puteţi primi consultanţa de specialitate care sa vă ajute în selectarea celor mai bune soluţii pentru a produce legume, într-un mod productiv şi competitiv. Consultanţii magazinului online vă vor oferi tot sprijinul şi ajutorul în alegerea celei mai bune folii pentru solare, în cumpărarea seminţelor celor mai potrivite, a pesticidelor şi îngrăşămintelor şi a substraturilor necesar pentru obţinerea celei mai bune recolte.

Pentru a comandă online produse destinate solariilor, grădinii şi producţiei agricole accesaţi site-ul Regalfermierul.ro! Aici veţi găsi tot ce aveţi nevoie pentru obţinerea unor produse de calitate, sănătoase şi productive!

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite