Weekend alb la începutul primăverii. Cât te costă să schiezi în luna martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă a venit luna martie, pasionaţii de schi se pot bucura de încă un sfârşit de săptămână pe pârtie, iar preţurile sunt mai mici decât în timpul iernii.

Zăpada de pe pârtii încă rezistă, la jumătatea lunii martie, iar schiorii români pot profita de faptul că hotelierii au redus preţurile la cazare începând cu 20 până la 30 la sută. Un weekend în Poiana Braşov costă acum între 50 şi 70 de euro de persoană, la un hotel de două stele. La un hotel de trei stele, vacanţa costă între 80 şi 100 de euro de persoană, iar la hotelurile de patru şi cinci stele, un weekend costă între 120 şi 200 de euro de persoană. Preţurile includ cazarea pentru două nopţi, micul dejun şi acces la sauna, piscină, jacuzii şi sală de fitness.

Turiştii care doresc cazare mai ieftină pot alege pensiunile situate pe drumul dintre Poiana Braşov şi Râşnov. Aici, o cameră se poate închiria şi cu 100 de lei pe noapte. Turiştii trebuie să meargă cu maşina în staţiune, dar drumul durează doar câteva minute.

Reduceri la transport

Tarifele la transportul pe cablu sunt şi ele mai mici cu 20 la sută în această perioadă. Pentru o urcare simplă cu telecabina, biletul costă 20 de lei pentru adulţi, iar pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, 10 lei. O urcare şi o coborâre cu telecabina costă 30 de lei pentru adulţi şi 15 pentru copii, iar o coborâre, 20 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.
Turiştii au la dispoziţie şi cartele cu puncte, pentru trasportul pe cablu. O cartelă cu şase puncte costă 26 de lei pentru adulţi şi 12 lei pentru copii, una cu 10 puncte - 32 de lei pentru adulţi şi 20 pentru copii, una cu 20 de puncte - 52 de lei pentru adulţi şi 32 de lei pentru copii, una cu 30 de puncte - 77 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii.

Poiana Braşov are cele mai bune pârtii la toate categoriile, potrivit unui top realizat de Codru Popescu, preşedintele comitetului director al Asociaţiei Monitorilor de Schi Profesionişti din România (AMSPR). „Poiana Braşov oferă cea mai mare diversitate de pârtii şi cea mai bună amenajare. Sinaia este foarte frumoasă pe vreme bună, însă pârtiile situate la altitudine sunt mai dificil de accesat“, a declarat Codru Popescu.

Unde putem schia

Stratul de zăpadă este de 50 de centimetri în Poiana Braşov, în zonele mai înalte. În acest weekend se va schia pe toate pârtiile în condiţii bune. Probleme ar putea fi doar la baza pârtiei Bradul, dacă vremea va continua să se încălzească. Meteorologii anunţă însă temperaturi negative în weekend, iar în aceste condiţii vor putea fi pornite tunurile de zăpadă artificial.

În Poiana Braşov se poate schia pe pârtia Drumul Roşu (5,8 kilometri) şi pe variantele sale de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pârtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pârtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, dar şi pe Bradul (0,5 kilometri) şi Stadion (0,1 kilometri), de dificultate uşoară.

Condiţii perfecte pe Valea Prahovei

La Sinaia, există un strat între 66 şi 80 de centimetri de zăpadă, perfect pentru schi, pe Valea Soarelui, Valea Dorului, Drumul de Vară, Carp, Papagal şi Târle. Între cota 1.400 şi 2.000 a început să ningă încă de vineri şi sunt aşteptare ninsori abundente tot weekenedul. La Azuga, se schiază pe Sorica şi Cazacu, unde stratul de zăpadă este între 10 şi 60 de centimetri. La Buşteni sunt deschise pârtiile Kalinderu I şi II, dar şi Fun Park-ul din staţiune. Stratul de zăpadă de pe pârtii este între 15 şi 30 de centimetri.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite