Vacanță fără dureri de cap. Care sunt cele mai sigure destinații din lume pentru femei, țara de pe primul loc VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când vine vorba de vacanță, oricine își dorește înainte de toate să se afle în siguranță. Conform unui studiu realizat de agenția de turism Virtuoso, anul trecut cea mai mare creștere a călătoriilor pentru cei care au ales să plece singuri a fost în rândul femeilor.

Când aleg să plece singure într-o călătorie în străinătate, femeile se confruntă cu multe provocări. Există însă câteva locuri atunci când vine vorba de siguranță și egalitate, potrivit publicației BBC, citată de click.ro

Slovenia, cea mai sigură destinație pentru femeile care călătoresc singure FOTO Adevărul
Slovenia, cea mai sigură destinație pentru femeile care călătoresc singure FOTO Adevărul

Slovenia este țara care se află în fruntea clasamentului. Aici, în ultimii ani, 85% dintre femei s-au simțit în siguranță în vacanță. Alcătuită din porțiuni din patru peisaje geografice europene majore - Alpii Europeni, Alpii Dinarici, zonele joase cu dealurile panonice Pannonian și Danubian (Principatele Dunărene) – are multe atracții ce cu siguranță merită vizitate.

Rwanda nu trebuie ratată. 55% din parlamentul acestei țări este format din femei, lucru care o plasează pe primul loc în lume pentru egalitatea de gen în parlament.

De asemenea, ocupă locul șase în lume la indicele Global Gender Gap, care măsoară cât de echitabilă este o țară în ceea ce privește economia, educația, asistența medicală și participarea politică.  

Citește articolul complet pe click.ro

Cât costă cea mai scumpă vacanță „solo-trip”

Peste 35% dintre femeile care și-au oferit o vacanță de 8 martie au ales să iasă din zona de confort și să plece singure în călătorii către destinații precum Costa Rica sau Roma.

Și-au dorit timp cu sine, libertate și flexibilitate și au ales cazare la hoteluri ladies only, care oferă experiențe spirituale și terapeutice. Costurile pentru o astfel de experiență turistică pornesc de la 450 de euro și pot ajunge până la 2.700 de euro pentru un sejur de 10 zile, preț la care se adaugă biletul de avion”, potrivit infomațiilor oferite de Nordis Travel, agenție turoperatoare axată pe vacanțe tip tailor made.

Conform specialiștilor, există și femei care și-au dorit să plece de Ziua Femeii în vacanță împreună cu prietenele lor (30%), în destinații precum Coasta de Azur sau Austria.

Datele mai arată că tinerii din corporații sunt cei mai grijulii cu mamele lor, oferindu-le vacanțe cadou de 8 martie în Italia sau Franța (25%).

Costa Rica, un paradis al iubitorilor de natură 

În topul destinațiilor preferate pentru o vacanță de 8 Martie de tip solo trip a fost, anul acesta, Costa Rica, considerată un paradis al iubitorilor de natură, cu peisaje uimitoare, faună sălbatică diversă, apusuri incredibile de soare și un ritm de viața relaxat, ideal pentru călătoriile solitare.

Femeile care au optat pentru o astfel de călătorie sunt cazate într-un resort aflat pe plaja Oceanului Pacific și au parte de odihnă, relaxare, mâncare delicioasă, masaj, meditație, yoga și spa retreat. De asemenea beneficiază de vizite la Vulcanul Irazu, Valea Orosi și Parcurile Naționale Braulio Carrillo și Arenal, excursii cu barca pe canalele Parcului Național Tortuguero, alături de un ghid local, și vor putea face baie în izvoarele termale de la Tabacon.

Costul pentru o astfel de experiență este de aproximativ 2.700 de euro la care se adaugă biletul de avion.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite